Този случай не е съвсем нов. За да има обмен

...
Този случай не е съвсем нов. За да има обмен
Коментари Харесай

Тагарев: Русия опитва да се налага агресивно в Черно море

Този случай не е напълно нов. За да има продан на информация, би трябвало да има доверие сред службите. За страдание, това доверие не всеки път е налице. Така разяснява военният министър Тодор Тагарев случая с задържаните българи в Лондон, обвинени в шпионаж в интерес на Русия. Тагарев посочи, че казусът е от февруари.

Той направи прилика с арестите на подозирани за шпиониране в интерес на Русия у нас. В България имаше доста демонстративен арест на началник на партия, малко по-късно се оказа в Кремъл и получи медал от Владимир Путин. 

Отново имаше доста звук, само че какво се случи. Виждаме какво прави Англия - арест и се насрочва правосъдно дело. У нас какво се прави през последните години, попита риторично военния министър.

Според него в този случай прокуратурата не реагира. 

" Това, което ме тормози, е че те са имали управителни функционалности в изборния развой, за двама от тримата. Нещо, което е било напълно в нашите ръце ", сподели още проф. Тагарев. Според него е притеснително, че са изпълнявали държавни функционалности като членове на изборни комисии. 

По отношение с случая с кораба в Черно море, той изясни, че сигнален изстрел не значи, че е стреляно по кораба, както и че информацията не е доказана. Направена е инспекция какво транспортира и той е траял курса си. Помолих за информация - за последните 48 има над 100 кораба, които се движат от юг на север, изясни министърът.

Проблем в тази ситуация е, че Русия без да има решения на интернационалните органи сама постанова такива режими и задоволително нападателно се пробва да наложи своята воля. Случаят не е в нашите води, само че не можем да изключим този вид. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР