Този сезон ще е последен за Ернесто Валверде начело на

...
Този сезон ще е последен за Ернесто Валверде начело на
Коментари Харесай

Решено е: Барса бие шута на Валверде, Куман го сменя

Този сезон ще е финален за Ернесто Валверде отпред на Барселона, написа мадридският Апелативен съд. Изданието твърди, че шефовете на каталунския клуб са взели решение да не не престават контракта на 55-годишния експерт.

Позицията на управлението няма да се промени даже и отборът да завоюва Шампионската лига.

В контракта на Валверде има алтернатива, която разрешава той да бъде продължен с още една година, само че Барселона няма да я задейства. На “Камп Ноу ” желаят от идващия сезон тимът да бъде воден от Роналд Куман, който сега е селекционер на Холандия.

Бившият бранител надали би отказал покана от Барса, а като авариен вид се спряга името на различен холандец - Марк ван Бомел. Той също има минало като футболист на каталунския гранд, а от 2018 година е старши треньор на ПСВ Айндховен.

Куман можеше да поеме Барса през лятото, когато позициите на Валверде бяха разтърсени след загубата с 0:4 от Ливърпул в ШЛ и неуспеха във финала за Купата на краля, само че избра да продължи работата си с националния тим.

За две години като ментор на Барселона Валверде е спечелил 4 трофея - 2 трофеи в Ла Лига, една Купа на Краля и една Суперкупа на Испания. Той обаче два пъти се провали в Шампионската лига.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР