Този септември известният американски художник, живеещ в Германия, Майк Буше

...
Този септември известният американски художник, живеещ в Германия, Майк Буше
Коментари Харесай

Майк Буше представя първата си самостоятелна изложба у нас

Този септември известният американски художник, живеещ в Германия, Майк Буше ще посети България, с цел да показа първата си независима галерия в изложба в Пловдив.

Нейното име е Private Idano и ще ни показа специфична селекция от нови творби, основани в интервала 2015 г.-2017 година Творбите са свързани с интереса на Буше към могъществото на всеобщата промишленост за произвеждане на облици, към използването на поведенчески модели, обществения надзор, културата на звездите, провокирането на персонални стремежи и историята на бароковата живопис. 

Картините и рисунките в изложбата са част от цикъл в развиване, именуван от създателя Tapestry Cartoons (скици за стенопис), който започва през 2004 година Художникът прави колажи от рекламни постери за известни филми, след което ги пресъздава в картини и рисунки. Преносът на рекламна информация в по-традиционен материал основава нов синтез от изображения, които, даже и да наподобяват противоположни, се трансформират в необикновени произведения, по едно и също време подкопаващи и подсилващи източника. Заглавието на изложбата Private Idano (на британски произнасяно " айдъноу " ) е игра на думи с фразата " Private Idaho " ( " Лично Айдахо " от щата Айдахо, САЩ) – езикова смешка, означаваща човек, който обитава в някакво свое ментално положение. То може да бъде краткотрайно положение на транс, само че може да бъде и продължително общо въодушевление или даже да значи субект, който в действителност е малко побъркан. Авторът има вяра, че съвременността, с всичките си противоположни фикции и действителности, провокира такива положения на мозъка в доста сфери на днешния живот.

Изложбата " Личното знам ли " развива концепцията, че когато останем уединено и потънем в най-дълбоките си намерения, не сме напълно сигурни в решенията, които взимаме всекидневно, че нашето персонално чувство за действителността евентуално е безоснователно. Точно това чувство е и същността на " персоналното знам-ли-аз ".    

Private Idano се открива на 15 септември 2017 година в наличието на актьора в границите на. След идването си в България Майк Буше ще направи и презентация на своите работи в Гьоте-институт България в София на 11 септември 2017 година от 18:30 ч.

Заповядайте!

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР