Този разкошен хляб е съставен от една перфектна комбинация на

...
Този разкошен хляб е съставен от една перфектна комбинация на
Коментари Харесай

Хляб от пшеница, ръж и царевица

Този луксозен самун е формиран от една съвършена композиция на четири типа брашно, която основава прелестен усет и текстура на печивото.

Необходими Продукти

● брашно - 300 г бяло, пшенично
● царевично брашно - 40 г + за поръсване
● ръжено брашно - 80 г пълнозърнесто
● пълнозърнесто брашно - 80 г, от пшеница
● квас - 20 г прясна
● вода - 330 мл
● олио - 30 мл + за намазняване
● сол - 10 г
● мед - 1 и 1/2 ч.л.

Начин на подготвяне

Този луксозен самун е формиран от една съвършена композиция на четири типа брашно, която основава прелестен усет и текстура на печивото.

Затоплете леко водата до телесна температура и разтворете в нея меда и маята. Оставете за не повече от пет минути, не е нужно да чакате да се появят мехурчета и шупли.

Сипете олиото и брашната - едно по едно, като бъркате непрекъснато. Тъй като тестото за хляба е много хидратирано и лепне, предлагам потреблението на кухненски робот. С него измесването трае тъкмо три минути, а на ръка ще е много по- дълготрайно и ще би трябвало да се поръсва по малко в допълнение брашно.

Със щедро намазнени реце вземете мекото тесто и го оформете на кръговиден самун. Поставете в намазнена и поръсена с царевично брашно тавичка. Хубаво намажете с олио и поръсете още царевично брашно - по този начин се получава приятна коричка при изпичане на самун от пшеница, ръж и царевица.

По предпочитание направете внезапни по повърхността с изострен нож. Покрийте със стреч фолио, тъй че да няма заплаха да опре в тестото даже и при набухване. Оставете пълнозърнестия самун да втаса за към час на топличко.

Печете пълнозърнестия самун в загрята на 180 °C фурна в продължение на 35-40 минути или до вкусен тен.

Когато хлябът е подготвен, изчакайте 5 минути и чак тогава го извадете от формата и прехвърлете върху решетка. Разрежете, когато е изцяло изстинал.

Копринено мек и доста апетитен самун от пшеница, ръж и царевица!

Рецептата е приспособена от Cookidoo

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР