Този разказ за мъчителните дни на болестта COVID-19 беше прочетен

...
Този разказ за мъчителните дни на болестта COVID-19 беше прочетен
Коментари Харесай

Жена, преживяла коронавируса: Сякаш са тръснали торба цимент върху гърдите ми

 Този роман за мъчителните дни на заболяването COVID-19 беше прочетен и споделен десетки хиляди пъти в интернет. Германката Нина Маревски е изпитала ужаса на заболяването и желае да помогне на всички, които подценяват болестта, написа " Дойче веле ".

Германската писателка Нина Маревски е претърпяла ужасите на заболяването COVID-19. 53-годишната жена в този момент желае да помогне всички, които боледуват, които са инфектирани и застрашени. Но най-много - на тези, които подценяват ковид. Тя насочва и съществени рецензии към действието на здравната система в Германия в изискванията на рецесия. Нейната история описват няколко немски медии.

През март Нина Маревски и брачният партньор ѝ се прибрали във Франкфурт на Майн от едно малко туристическо пътешестване до Валенсия. Двамата знаели, че коронавирусът се разпространява бързо в Испания и решили да се слагат под доброволна карантина в лятната си къща на юг. След няколко дни вирусът я съборил: " Стана внезапно. Бях в кухнята и готвех, а заболяването ме удари като с чук по главата. Нямах никакви сили, подвигнах и температура. Имах възприятието, че са тръснали торба цимент върху гърдите ми. "

Ходене по тъгите

Семейството звъни на здравната работа, само че оттова споделят, че не могат да тестват Нина за ковид, тъй като не идва от място, което е център на епидемията, а специалността ѝ не е редовно съответстваща. С помощта на собствен другар доктор тя въпреки всичко изпраща своя проба на частна лаборатория в Хамбург.

" Веднага ми дадоха отговор, че съм болна, а концентрацията на вируса в организма ми е доста висока. Щели да ми се обадят от здравната работа, с цел да вземем нужните ограничения и да стартира лекуване. И до ден сегашен очаквам това позвъняване ", споделя дамата.

Малко откакто получава резултатите, Нина Маревски дефинитивно е съборена от заболяването. Тресе я, без значение че се е скрила под планина от одеяла, след това цялата потъва в пот, температурата остава 39 градуса, тежестта в гърдите също, пулсът е интензивен, организмът се бори с всички сили против вируса, споделя писателката. И прибавя: " В такива мигове човек е захласнат от най-елементарните страхове. "

Нина и мъжът ѝ звънят на дежурните лекари, само че не съумяват да се свържат. Тя се усеща на края на силите си, тъй че двамата най-после вземат решение да се обадят на спешния телефон 112 и да помолят за лекарска помощ. В отговор ѝ дават съвет да се обади още веднъж, в случай че усети и зной - по този начин Нина Маревски разказва тези трагични мигове. Вече била толкоз изтощена, че нямала сили даже да се ядосва. Мъжът ѝ взел да звъни по всякакви клиники в покрайнините, да споделя за положението на Нина, за високата температура, за затрудненото дишане Най-накрая от клиниката в Ханау му обръщат внимание и пращат кола за спешна помощ. Малко по-късно Нина Маревски към този момент е в болничното легло, с маска и респиратор.

" Болестта към момента дебне някъде в тялото ми "

48 часа по-късно положението ѝ се усъвършенства, само че температурата се резервира още няколко дни. Лекарите откриват, че имунната ѝ система се оправя добре. Нина е отслабнала много, само че към този момент има вкус. Болестта и до през днешния ден дебне някъде в организма ѝ, счита Нина, тъй като към момента ѝ се вие свят. " Толкова ми беше зле, че не можех да държа даже чаша в ръката си ", споделя тя.

Нина Маревски желае да опише на всички хора това, което е научила за заболяването и да им помогне да не я подценяват. Мнозина считат, че са млади и здрави, което ги прави неуязвими. И безгрижно подценяват предписанията, напомня писателката. Но това ни дава късмет и за преосмисляне, счита тя. Нина Маревски описа своята история във " Facebook ", разгласява резултатите от тестванията и всички детайлности за хода на болестта. Към днешна дата нейният роман е бил прочетен към този момент от над 15 000 души, стотици са мненията и въпросите. А две клиники я помолили да даде малко кръвна плазма, тъй като съдържащите се в нея антитела можели да оказват помощ на други пациенти.

" Не съм в рисковата група. Обикновено не взимам медикаменти. Храня се здравословно на растителна основа - и все пак вирусът грубо ме събори. Ето за какво ви споделям, че сегашните ограничения въобще не са пресилени ", декларира тя в изявление за Хесенската социална телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР