Този пухкав пандишпанов блат е страхотен вариант за направата на

...
Този пухкав пандишпанов блат е страхотен вариант за направата на
Коментари Харесай

Пухкав пандишпан за сладкиши и торти

Този бухнал пандишпанов блат е страховит вид за изработката на вашите обичани десерти

Необходими Продукти

● брашно - 120 г
● яйца - 4 бр.
● захар - 120 г
● краве масло - за намазване

Начин на подготвяне

Това количество на продуктите е задоволително за тава 20-22 см. Първата стъпка от приготвянето на пандишпана е пресяването на брашното, което би трябвало да се случи два пъти.

Вземете форма с преносимо дъно, намазнете я леко с масло и сложете в ледник. Това се прави, с цел да извадите пандишпана по-лесно от тавата.

Предварително затоплете фурната на 170. Може да я пуснете преди да започнете с приготвянето на пандишпана. Не включвайте вентилатор.

Преминете към разбиването на яйцата, като на първо време би трябвало да отделите белтъци от жълтъци. Белтъци разбийте на сняг с 1/3 захар, а жълтъците - с останалото количество. Трябва да се получи гъст крем.

Ако желаете да прибавят някакви ароматни есенция, може да го извършите в този момент, при жълтъчената примес.

На елементи се прибавя брашното. Докато го прибавяте към жълтъчената примес, го пресейте още един път. Разбъркайте със сладкарска шпатула.

Последни прибавете и белтъците, още веднъж благодарение на шпатулата разбъракйте в една посока. Бъдете деликатни.

Изпечете пухкавия пандишпан за сладкиши и торти за към 35-40 мин., като наложително държите малката врата на фурната затворена през първите 20 мин. Когато стане подготвен, оставете да изстине на решетка.

След като се охлади, изрежете пандишпановите блатове.

Бележка: По тази рецепта може да извършите и пандишпанено руло, изпичайки сместа за 10 минути. Слд това хартията за печене се отстранява, а рулото се навива благодарение на леко влажка забрадка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР