Този процес обосновава всичко от наша гледна точка.Това каза съпредседателят

...
Този процес обосновава всичко от наша гледна точка.Това каза съпредседателят
Коментари Харесай

Христо Иванов напомня: Ние сме в управлението заради промените в Конституцията

" Този развой обосновава всичко от наша позиция ".

Това сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. Така той разяснява идните промени в Конституцията, за които добави, че ще бъдат гласувани при започване на октомври. На няколко пъти Иванов подсети, че тези промени са една от най-важните аргументи за наличието на " Продължаваме промяната - Демократична България " в ръководството.
 Снимка Българска телеграфна агенция

" Очакваме на 6 октомври Народното събрание да гласоподава измененията в Конституцията на първо четене. В същия интервал ще излезе мнението на Венецианската комисия. Между първо и второ четене ние ще отразим рекомендациите на Венецианската комисия, следим и полемиките на специалистите ", сподели още Иванов.

И добави, че упованията са, че към 6-7 декември " ще преминем надлежно към второ и трето четене ".

" Тази тематика се движи и за нас от ПП-ДБ това беше една от главните аргументи да бъде формирано това болшинство ", подсети Иванов.

Коментарът му идва на фона на това, че от през вчерашния ден насам стартира второто четене на антикорупционния закон, другата съществена тематика на " Продължаваме промяната - Демократична България ". Но това второ четене върви постепенно и трудно.

По мотив изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че Движение за права и свободи в действителност е част от ръководещото болшинство той добави:

" Коментарите на господин Борисов мисля се отнасят до неговата партия и неговите връзки с Движение за права и свободи. Иначе Движение за права и свободи сами са дефинирали своята роля и споделят, че поддържат избрани политики, че са част от конституционно болшинство. Без тяхното стабилизиращо присъединяване по тематики, свързани със сигурността, също щеше по-трудно да се оправи държавното управление. "

Иванов обаче е безапелационен, че коалиция с Движение за права и свободи няма.

" Кой е във властта се вижда, ние търсим конституционно болшинство. Дали ще има конституционно болшинство ще забележим на третото четене, само че сега това са поръчките ", сподели още Иванов.

По отношение на митингите на зърнопроизводителите, той разяснява, че има разговор сред заинтригуваните страни и че разговорът стартира да създава някакви решения, това е верният път.

" Нека да забележим министерският съвет по какъв начин ще се оправи със обстановката, убеден съм, че и с поддръжката на парламентарното болшинство, те ще се оправят ", сподели още Христо Иванов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР