Този протест е имунитетът на българското общество срещу управлението на

...
Този протест е имунитетът на българското общество срещу управлението на
Коментари Харесай

Протестът е имунитетът на обществото срещу заразата Борисов, твърди Мая Манолова

Този митинг е имунитетът на българското общество против ръководството на Борисов. Борисов се сгромолясва и се опасява от проверка на ръководството му. Да не забравяме кюлчетата злато и пачките на нощното шкафче. Има да дава доста отговори. От „ Изправи се.БГ “ поддържаме четирите претенции на митинга и прибавяме нашите цивилен. Настояваме за цялостна проверка на властта, на кабинета, на премиера, на институциите, на олигархичните покупко-продажби, на приятелския кръг на Борисов и за гарантиране на чиста околна среда, без застрояване и импорт на отпадък. Това съобщи пред БТВ ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова.

Попитана за Делян Пеевски тя сподели, че той е един от олигарсите, които Борисов позволи „ на трапезата “ и в хазната дружно с Домусчиев, „ котараците “, „ орлетата “ и Ковачки. „ Борисов направи Пеевски мощен и важен. Гневът на хората е повода за този митинг. Те са на улицата поради превръщането на страната в трапеза и раздаването на порции от властта на Борисов на доближените му хора”, добави Манолова.

По думите й хората, които излязоха на площада, за пет денонощия реализираха това, което написа на Народното събрание и политиците не могат да реализират от 30 години – „ Съединението прави силата”. „ Истинският парламент, същинските народни представители в този момент са пред Народното събрание. Трябва да получат опция да влязат в Народното събрание през цивилен листи и да трансформират България. В момента на площада са бъдещите депутати и министри и шансът за смяна на страната е точно такива дейни и младежи да вземат участие в ръководството. Този митинг е имунитетът на обществото против болестта Борисов”, добави тя.

Манолова прикани политическите водачи да заявяват, че след изборите няма да се коалират с Бойко Борисов, няма да вземат участие в ръководство с него.

„ Протестът е безусловно импровизиран, чист и цивилен. Организаторите са три чисто цивилен фигури. Долу ръцете на партийните управления и водачи от гражданския протест”, добави ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

Според нея Борисов ще се опита, падайки да очерни всички. „ Аз му заведох дело за клюка по време на локалните избори и ще се забележим в съда. Седем месеца съдът не е насрочил делото, когато става въпрос за някой мощен. Икономически мощен индивид, като Домусчиев обаче съди организаторката на митинги за по-чист въздух в Пещера за 50 хиляди лева и делото към този момент се гледа. За стопански мощните и за мощните на деня има правораздаване, само че за елементарните хора като Златка Цвеева от Пещера, ще се види дали има правосъдие”, добави Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР