Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да

...
Този протест е граждански и стана спонтанно. Предпочитам някой да
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Предпочитам блокиран път вместо блокирано бъдеще

”Този митинг е цивилен и стана непринудено. Предпочитам някой да блокира пътя, в сравнение с да блокира бъдещето на моите деца и на мен. Гражданското непокорство е тъкмо това - когато на хората им писне и и излязат на улицата. Не всеки има опция да е на улицата, би трябвало да се благодари на тези хора, които са тук по 24 часа. Вечер се вижда интензивността ”, сподели някогашният ръководител на Комисията по превоз в Народното събрание Настинимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.
" Протестирам всеки ден поради това, което се случва в страната. Виждате какво взриви митинга - това беше влизането на прокуратурата в президентството, както и обстановката в " Росенец ". Показа се гражданска сила и интензивност ", сподели още той.

" Познавам доста мои другари, които имаха дребен бизнес и банкрутираха. В цяла Европа се получават помощи от страните. Те са ориентирани към дребния човек и бизнес, само че в България това не се случва. Аз към момента издирам някой, който е получил тези 375 лева, или тези от 3 до 10 хиляди за дребния бизнес. Около мен такива хора няма ", безапелационен е Ананиев.

Бившият народен представител добави, че на митинга имало и политически лица, само че за малко са били там.

И означи, че палатковият лагер пред СУ се е появил след случката с полицията, при която беше арестуван бусът на майките с деца с увреждания.

" Сигурен съм, че гражданското непокорство ще се усилва, тъй като няма чуваемост. Социолозите споделиха, че над 60% от хората поддържат митингите. Не знам какво значи, че няма опция. В момента, в който има предварителни избори, всички хора, които са дейни, би трябвало да излязат и да гласоподават. Протестите демонстрираха, че хората имат мнение, а то се показва посредством изборите ", добави Ананиев.

Очаква се през днешния ден да има и шествие, което ще продължи до постройката на Столичната община. Там протестиращите ще внесат предложение за смяна на името на права от " Цар Освободител ", те ще желаят тя да се споделя " Протестна ".

Повече от 3 дни има смяна в разписанието на градския превоз на 17 линии. Има хрумвания за палаткови лагери и на други основни кръстовища в столицата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР