Този проект е един от най-важните за моята архитектурна кантора.

...
Този проект е един от най-важните за моята архитектурна кантора.
Коментари Харесай

Арх. Фуксас за проекта за пл. „Света Неделя”: Обединяваме историята и бъдещето на града

„ Този план е един от най-важните за моята архитектурна адвокатска фирма. Става въпрос за центъра на един огромен значим град, какъвто е София. Става дума за историята на София, както и за трафика, който минава пез този град и който е доста впримчен и сложен “. Това съобщи в ефира на Нова телевизия арх. Массимилиано Фуксас, който завоюва плана за площад „ Света Неделя ”.

Планът на Фуксас е да направи пространството пред храма „ Света Неделя “ налично за пешеходците, да се резервира историческият образ на площада, само че и той да бъде осъвременен с фотоволтаици. Нощем те ще светят, а през деня от тях ще зареждаме мобилните си телефони. Събраната дъждовна вода пък ще ни разхлажда през лятото. Строежът би трябвало да стартира през 2021 година Всяка стъпка ще се съгласува с общината. Градската администрация ще има последната дума и за бюджета, който по първични калкулации възлиза на към 17 млн. лв..

„ В света няма толкоз забавен план, като този, който да сплотява нуждите и потребностите на хората, историята на града и желанието за смяна ”, похвали се арх. Массимилиано Фуксас.

И увери, че няма да се стига до рязане на дървета в центъра на София. И дефинира като симптом на иновация оборудванията, наподобяващи на гъби в плана му.

„ Те ще бъдат източник на сила, ще светят с чиста сила. Трябва да имаме поради, че трафикът в идващите години ще се промени и ще се редуцира много. Това, което ще остане, ще е или електрическо, или хибридно ”, разкри Фуксас.

Според него казусът в създаването на подобен е план е да се резервира историята на мястото, като по едно и също време с това му се придаде един футуристичен тип. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР