Този подход осигурява по-голяма достоверност и освен това е по-лесен

...
Този подход осигурява по-голяма достоверност и освен това е по-лесен
Коментари Харесай

Компаниите овладяват биометриката чрез смартфоните

Този метод обезпечава по-голяма меродавност и също така е по-лесен за релизация от директната поддръжка на доста разнообразни крайни устройства

Биометричната идентификация ще бъде внедрена в 86% от фирмите в Северна Америка и Европа след две години (източник: CCO Public Domain)

Около 70% от компаниите, употребяващи биометрична идентификация на чиновниците, ще внедрят технологи ята посредством приложения за смарт телефони , сочи прогноза на Gartner за 2020 година Делът на тези организации през предходната година е бил единствено 5%.

Според анализаторите, ползата към биометричната идентификация е подтикван от намаляването на разноските и усъвършенстваните потребителски и потребителски функционалности, които дават тези технологии. Лидерите в системите за ръководство на самоличността и достъпа (IAM) и попречване на измами търсят способи за инспекция на идентичността, които балансират доверието и отговорността с общите разноски за благосъстоятелност и функционалност, разяснява Gartner.

Биометричната идентификация употребява биологични или поведенчески характерности, които са неповторими за всеки човек. Нейната реализация в смарт телефоните обезпечава по-голяма меродавност за потребителя/клиента, а от техническа позиция този метод е по-лесен от директната поддръжка на доста разнообразни крайни устройства.

Но организациите, които желаят да приложат биометрична идентификация посредством приложения за смарт телефони, би трябвало да са наясно, че биометричните подходи, осъществени елементарно на всеки интелигентен телефон, са уязвими за хакерски атаки или фалшификации – на фотоси, видеоклипове, гласови записи и така нататък Ето за какво е значимо да се прегледат въпросите за идентифициране на офанзивите и анализиране на междинното време за неуспех, предизвестяват откривателите.
още по тематиката
Gartner предвижда, че до 2022 година 40% от световните междинни и огромни организации ще употребяват IAM функционалностите, предоставени от софтуера като услуга (SaaS), с цел да посрещнат множеството от техните потребности. През 2018 година този индикатор възлизаше на 5%.

Според данните от проучването, IAM решенията, популяризирани по модела SaaS, постоянно се употребяват за възстановяване на работата на софтуерни системи за надзор на достъпа. Лесното осъществяване и бързата възвръщаемост на IAM продуктите, предоставени от SaaS модела, се оказаха потребни за организации, които не преглеждат оперативното ръководство на IAM функционалността в своите действия.

Експерти от Spiceworks разясняват, че до 2020 година биометричната идентификация ще бъде внедрена в 86% от фирмите в Северна Америка и Европа. Миналата година 62% от организациите към този момент са приложили този способ за засвидетелствуване, а други 24% ще го възприемат в идващите две години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР