Този петък, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията. През

...
Този петък, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията. През
Коментари Харесай

Национална информационна кампания по повод 17 април - Световния Ден на Хемофилията “Включи се и ти!”

Този петък, 17 април, е Световният Ден на Хемофилията. През април 2020 Българската Асоциация по Хемофилия за поредна година провежда осведомителна акция в поддръжка на хората с това рядко заболяване.
Тази година акцията по случай Световния Ден на Хемофилията (17 април) ще премине основно онлайн под формата на шерване на потребни инфографики и видеа на посланици под мотото “Включи се и ти! “
Всеки от нас е поканен да се включи в разпространяването на информация за болестта, потребностите и проблемите на пациентите, както и да запише малко видео, с което да предложения обществото да бъде по-толерантно и сплотено, изключително в тези особени сложни времена на обществена изолираност. 


Редица обществени персони към този момент записват видеа в домашни условия, с които споделят значима информация за болестта и пациентите с хемофилия и приканват и други като тях да се включат като посланици на акцията.
Сподели с твоите другари
Независимо дали сте пациент, член на фамилията на болен, болногледач, корпоративен сътрудник, доброволец, снабдител на здравни грижи или просто човек, можете да спомогнете за повишение на информираността за болестта и нуждата от обезпечаване на достъп до съответни грижи.
Сподели с твоите другари
Една от задачите на акцията е да се понижи дискриминирането против болните и техните фамилии.
Сподели с твоите другари
Чрез всичките си планове и обществени начинания Асоциацията работи в посока отбрана на правата и ползите на пациентите, акцентирайки на правилото, че благодарение на модерно лекуване и обществена поддръжка, ние можем да бъдем ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно разрастващо се съвременно общество.
Сподели с твоите другари
Затова… “Включи се и ти! “
Тук можете да откриете 5 потребни инфографики за болестта, част от осведомителната акция:
Симптоми и ранна диагностика на хемофилията хемофилия Хемофилията не е заразна Как се наследява хемофилията? За да следите всички начинания на Българска Асоциация по Хемофилия, последвайте профилите им във Facebook и Инстаграм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР