Този път социолозите са единодушни в прогнозите си - партията,

...
Този път социолозите са единодушни в прогнозите си - партията,
Коментари Харесай

Ендшпил за Борисов?

Този път социолозите са единомислещи в прогнозите си - партията, която от 10 години насам печели (почти) всички избори, към този момент изостава на второ място. Или в най-хубавия случай може да се надява на " реми " на идните евроизбори. Подобни прогнози е имало и по-рано, само че те (почти) в никакъв случай не са се сбъдвали. Сега обаче това може да се промени. За което приказват и някои промени в държанието на двете водещи партии.

Новата поза на ГЕРБ

Не за първи път шумни кавги съпътстват ръководството на ГЕРБ, само че отражението на разкритията за парцелите на знайни и незнайни управленци се оказа по-дълбоко и доста по-трудно преодолимо от различен път. Премиерът очевидно го е схванал и по тази причина, както сподели последното му телевизионно изявление, е възприел самокритиката като съществена защитна поза. Е, не чак дотолкоз, че да признае систематичния проблем и персоналната си отговорност. Но за разлика от различен път, вместо гневно да атакува разобличителите, той им благодари. А в изреждането на управническите " достижения " бе не деятелен и обстоен, а по-скоро вял и сбит. Призна, че оставките не могат да заличат " тежките вреди ". И даде да се разбере, че демонстративното скриване на Цветанов ще е може би вечно.

Въобще, за разлика от различен път министър председателят изглеждаше не толкоз раздразнителен и сърдит, колкото изтощен, отегчен и дори безропотен със задаващия се на изборите " жълт картон ". Самооценките му звучаха към този момент някак от вероятността на историята. Дори бе не запомнил някъде прословутия си копнеж да се майтапи. Вярно, това за " всеки (в ГЕРБ), поддал се на манталитета си " беше доста смешно, само че не бе търсено. Така се получи инцидентно изпуснато и неосъзнато самопризнание за мисловните настройки на партийния актив.

С две думи, ГЕРБ е в тежък цуг-цванг и към този момент даже наподобява като партия, запътила се към политическия си ендшпил. Което обаче не значи, че министър председателят се готви да " хвърля кърпата " - има да се свършат още значими работи (например да се откри подобаващ нов основен прокурор).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР