Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета.

...
Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета.
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Трябва да обясним дали има смисъл от сглобката

Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета. Тази закана насочи към сътрудниците си в (не)коалицията водачът на ГЕРБ Бойко БорисГневът му провокиран от опасенията по бюджетната рамка, които изрази Даниел Панов - един от кметовете на ГЕРБ, които завоюваха нов мандат. " Много пъти сме лъгани, както бе за компенсиране на изборни длъжности, защо ли не, и най-после - нищо ", ядоса се Панов. И уточни, че е имало " подобен огромен напън 45-то и 46-то Народно събрание да усилят изборните длъжности ", вследствие на което в този момент има стотици селски кметове, за които не е обезпечено финансиране даже за заплати.

" Три години не се правеше нищо. Сега би трябвало да разбираем на хората дали има смисъл да продължава " сглобката ", означи Борисов. Той даде тенденция накъде вървят нещата като се обърна към предаващия онлайн от съвещанието: " Я, махни това живо, че ще почнем да псуваме и да станем за смях ".

„ Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а все още има 2 милиарда неизпълнени. А за идната година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари? Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, с цел да може тия седем милиарда да си ги харчи ", съобщи депутатът Делян Добрев, който е един от най-яростните съперници на кабинета.ов. Той е във Велико Търново за среща на актива и се чака през днешния ден партията да реши дали и по какъв начин ще продължи колаборацията си с ПП-ДБ за съществуването на кабинета " Денков-Габриел ".

" Ние сме споделили, че няма да подвигаме налозите. Казали, че ще таксуват втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете подвигат налозите, което не е правилно, съобщи Бойко Борисов в коментар на държавния бюджет, обявен от финансовия министър Асен Василев. " Ще гласуваме бюджета. Хората обаче би трябвало да знаят за какво участваме и поддържаме сглобката. Ще желаеме да се запише поименно каквото би трябвало за Монтана, за Плевен и така нататък. Има си локални принципали, те да подвигат налозите ", настоя партийният водач.

" Кметовете имате право да си вдигате налозите колкото желаете. Защо ви е страната? ГЕРБ е споделила - няма да се подвигат налозите. Който желае, може да си вдигне локалните налози, такси. Аз ГЕРБ няма да го пусна в тази игра. Ние сме държали плоския налог толкоз години, да изсветлее бизнесът. Сега слушам - ще се подвигат с още 12%. Едно прелестно изгубено време в някакви разногласия да останете с чувството, че нещо зависи от вас ", ядоса се Борисов. Според него честното е било сходни планове да се разгласят преди изборите. " Ама да лъжат и в този момент да кажат - все едно нашите кметове желаят да се вдигнат налозите, няма да им го позволим. Тактиката и методът, по който го вършат... Няма по този начин да се получи ", добави той.

Гневът му провокиран от опасенията по бюджетната рамка, които изрази Даниел Панов - един от кметовете на ГЕРБ, които завоюваха нов мандат. " Много пъти сме лъгани, както бе за компенсиране на изборни длъжности, защо ли не, и най-после - нищо ", ядоса се Панов. И уточни, че е имало " подобен огромен напън 45-то и 46-то Народно събрание да усилят изборните длъжности ", вследствие на което в този момент има стотици селски кметове, за които не е обезпечено финансиране даже за заплати.

" Три години не се правеше нищо. Сега би трябвало да разбираем на хората дали има смисъл да продължава " сглобката ", означи Борисов. Той даде тенденция накъде вървят нещата като се обърна към предаващия онлайн от съвещанието: " Я, махни това живо, че ще почнем да псуваме и да станем за смях ".

„ Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а все още има 2 милиарда неизпълнени. А за идната година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари? Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, с цел да може тия седем милиарда да си ги харчи ", съобщи депутатът Делян Добрев, който е един от най-яростните съперници на кабинета.

" Сега Асен Василев вместо да раздува, да каже - няма да има доходи, няма да се покачват пенсии. Това е честният диалог с българите. Ама да споделя - ще подвигна налозите, но да ги вдигне кметът, ще направя бонус - донос, отсрочване на бакшиша... Тръгва по най-елементарното нещо, да ни отвлече вниманието. Но 7-те милиарда раздут бюджет ще останат. И на следващия ден при ротацията, или в случай че те решат да си вървят, ние оставаме с дупка 7 милиарда! ", притеснява се Борисов.

" Да си намерят други болшинства в случай че желаят да подвигат налози, да затварят жилищата в София, да ги дават на бездомни, да таксуват втората-третата кола, каквото желаят да вършат. Честното бе да се каже преди избори това. Тактиката и методът, по който го вършат - няма по този начин да се получи ", отсече той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР