Този път няма да говорим за това колко полезни са

...
Този път няма да говорим за това колко полезни са
Коментари Харесай

Оркестърът, в който се свири само на зеленчуци

Този път няма да приказваме за това какъв брой потребни са зеленчуците и за какво наложително би трябвало да участват в ежедневното ни меню. Вместо това, ще обърнем взор към едни хора, които не използват зеленчуците по предопределение , само че няма по какъв начин да им се сърдим.

Или по-скоро са им намерили ексцентрична приложимост, за която едва ли сме се сещали, до момента в който си похапваме салата. Защото до момента в който едни режат краставицата на тънки части, други съумяват да изкарат тон от нея . И дружно със съидейниците си основават The Vegetable Orchestra.

 Снимка 360916

Това се случва още в далечната 1998 година Десетима музиканти, един готвач и един звуков механик поставят началото на групировката, която към този момент имат зад тила си три албума и стотици концерти .

Инструментите от разнообразни зеленчуци като моркови, тиквички и патладжани, с е моделите към час преди изявата или записа в студио , с цел да нямат време да се скапват. Процесът на подготовка и дълъг и комплициран, само че и рутината от 20 години към този момент си споделя думата.

 Снимка 360915

Използват се и специфични, доста чувствителни микрофони, улавящи и най-малкия тон. Разбиване на тиква, триене на два стръка праз един в различен или белена на глава кромид се трансформират не в нормални за кухнята действия, а в част от процеса на основаване на нова ария или нейното показване пред аудитория.

 Снимка 360914

А за музиката на The Vegetable Orchestra няма жанрови ограничавания. Нестандартното им изкуство намира почитатели по целия свят и 20-годишната история на групировка е доказателство, че зеленчуците в действителност са потребни. За някои в здравословен, за други - в професионален проект.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР