Този път има бонус - викторина. Всеки кандидат излиза с

...
Този път има бонус - викторина. Всеки кандидат излиза с
Коментари Харесай

Чий е този девиз?

Този път има бонус - викторина. Всеки претендент излиза с някакъв лозунг за акцията и той е на границата сред рационалния и ирационалния метод на гласоподавателите във връзка с неговата кандидатура. Направих си труда да ги събера всичките. Викторината, чийто отговори ще намерите в края на текста, е с три въпроса:
Кой е на страната на потребителите против картелите? Кой води война с корупцията? (то е ясно, че всички, само че има един претендент, който демонстрира особена нетърпимост към подкупите на длъжностни лица) Кой предлага (най-сетне след толкоз години на ялова инерция!) нова политическа мощ, нова визия и нов до непорочност метод?
Понеже е прекомерно рано да се направи сериозен коментар на завършилите през вчерашния ден европейски избори, ето ви девизите и посланията, с които претендентите посегнаха към вашите сърца и гласове:

1. Коалиция " Патриоти за Валери Симеонов "

ВМЕСТО ДУМИ - ДЕЙСТВИЯ!

Видите ли, другите единствено си чешат езиците, само че само ние действаме. Говори се от името на едрия и междинния бизнес. По " тактически аргументи " са включени роми и гърци. Защо роми? Защото " ромите се оказват учудващо интелигентни и дори научни ".

2. Път на младите

ПЪТ НА МЛАДИТЕ

" Проевропейски, образовани ". Нещо като " Българският Великден " 2. Изнудили са Царя да застане зад тях, с което той съдбовно бърка, тъй като престава да бъде надпартиен и дори отива леко " у лево ". Ще се поклоним на Царя, когато предложи формулата на това, което ни сплотява, а не на това, което ни разделя - това е задачата на неговата институция. Сега му е елементарно при съществуването на този партийно зает президент. Но това е един доста дълъг диалог за легитимността на властта.

3. Вътрешна македонска революционна организация - Разузнавателна служба на ФРГ

БРАНИМ БЪЛГАРИЯ!

" Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим активността си, както до момента по тематиката за незаконна имиграция и разселване на мигранти, срещу нахлуването на радикални ислямисти ". Кратко и ясно. Жалко че няма същински патриотично-консервативен блок с същински водачи. Сега ще би трябвало да се насърчават всевъзможни политически опити в името на някаква хипотетична бъдеща съдружна непоклатимост.

4. Ваня Григорова (Барикада)

ХОРАТА ПРЕД ПЕЧАЛБИТЕ!

Чистачка, работничка, синдикалистка (това е гръбнакът на нейната самоидентификация). Ярко лява популистка. Лозунгът е прекомерно малоумен. Какво, облагата е нещо априори неприятно? Ами " хората " не трябва ли да са на облага от активността на своите политически претенденти? Питайте, бе! Питайте...

5. Партия на зелените

ЗА ЗЕЛЕНА БЪЛГАРИЯ В Народоосвободителна въстаническа армия ПО-СИЛНА ЕВРОПА

Девизът е двузначен: защо се борят - за зелена България или за мощна Европа? Ако Европа не успее да стане по-силна, което го има в зара, какво: зелена България няма място в нея?...

Ще пазят завода за торове НЕОХИМ Димитровград пред Европейска комисия. Екологично... Както са " зелени ", по този начин другите " зелени " (дето са при ДСБ и ДаБГ) не могат да ги дишат.

6. Политическа партия " Волт "

ЗА ДА съдебномедицинска експертиза ФАКТОР В ЕВРОПА

Глупав лозунг. Можеш да си фактор по доста способи и със 17 обезпечени депутати сигурно ще бъдеш някакъв. Какъв? Казват: " Ние вършим политика по нов метод! Подкрепете ни с най-малко 28 лв.. Защо 28? Толкова са страните членки на Европейския съюз! ".А за какво не със 751 лева колкото са депутатите в Европейския парламент?

7. Николай Ненчев

ДУХЪТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕКЗЕКУТИРАН!

Море, по какъв начин може... Дано девизът не е фиктивен от Евгени Минчев, прекомерно наподобява.

Пореден герой против корупцията и мафията. Разбирай: " Родината има потребност от избавяне и спасителят съм тъкмо аз! "

8. Венислава Атанасова

ПРОТИВ ГЕНОЦИДА НА БОРИСОВ И ВСИЧКИ ДОСЕГА УПРАВЛЯВАЛИ МАФИИ

Ако доста на брой мафии бяха упражнявали геноцид, в този момент нямаше да има кой да гласоподава за Венислава Атанасова. Не знам за какво " геноцид " е толкоз обичана дума за всевъзможни активисти-любители.

Всъщност " Против геноцида на Борисов и всички до момента управлявали мафии " е някаква група във Фейсбук. Излъчили са Венислава чрез гласоподаване. Тя в любителско видео дава обещание да бъде човек от народа в Екологичен потенциал и да ни държи в течение за всичко онлайн.

9. Възход

ВСЕКИ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Девиз, който не приказва нищо за никаква политика. Казва единствено: " Ние сме индивидуалисти! ", само че индивидуализмът има доста измерения, не всички от които приятни, а някои дори безбожни.Това са десните на Стефан Иванов и Стефан Софиянски. И те ще се борят с мафията. Родолюбието е да се изгонят крадците, само че когато крадците са натурални българи, що за родолюбие е това? Питайте, бе!...

10. Коалиция за България

БИТКА ЗА БЪЛГАРИЯ

Ясно, борбата е ЗА България. Но СРЕЩУ кого? Срещу Турция? Срещу Сърбия? Срещу Румъния? Или пък (пази, Боже!) против Русия? Или по принцип против неприятните, против Богдан Велински от " На всеки километър "...

Казват, че са: " Единствената лява и обществено ангажирана политическа мощ в тези избори ". Дали просто не нервират Българска социалистическа партия?

11. Десислава Иванчева

КОГАТО БЕЗЗАКОНИЕТО съдебна експертиза ПРЕВЪРНЕ В ЗАКОН, КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е ПРОЯДЕНА ОТ КОРУПЦИЯ - СЪПРОТИВАТА съдебна експертиза ПРЕВРЪЩА В НАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ!

Тя е събитие, симптоматично за националното здраве. Няма да разясня.

12. ГЕРБ

ЕВРОПА НИ ЧУВА

" За разлика от други, ние няма занапред да се учим по какъв начин действа Екологичен потенциал, а непосредствено започваме работа ".

Девизът е добър, тъй като споделя: ние сме експертите, а всички вие, останалите, домораслите спасители на нацията, сте дилетанти. Дръзко, може би безсрамно, само че пък след 10 години могат да си го разрешат.

13. Демократична България

БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ В СИЛНА ЕВРОПА

Да, добре. Така е в действителност. И какво общо имате вие с това, че България може повече в мощна Европа? Да не би да желаете да кажете, че вие сте тези, които ще извършите Европа по-силна, та да може България повече в нея?

Кадърни хора работят там, само че идеологическата непоследователност обезсмисля всевъзможни старания.

14. Атака

НИЕ ЧУЖДОТО НЕ ЩЕМ. ДА СИ ВЗЕМЕМ СВОЕТО ОТ ЕВРОСЪЮЗА!

" Партия " Атака " ще се бори по всевъзможен метод за запазването и оцеляването на българския народ!

Да си вземем своето от Европейски Съюз!

То ни се поставя, тъй като българският пазар бе влят в европейския, бяха спрени огромни стопански планове, а България бе превърната във боен спектакъл против русия!

България би трябвало да се бори за нов контракт, с който тя да взе участие в Европейски Съюз като равноправна европейска страна! "

Ярки са...

15. Минчо Христов

НЕПАРТИЙНИЯТ КАНДИДАТ

Девиз, който не приказва нищо за идеология или политика. Нещо като " Олио без холестерол! ". Абе платете на експерти да ви пишат девизите, бе...

16. ДОСТ

ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ

ДА МАХНЕМ КОМУНИЗМА И НЕЙНОТО РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ Движение за права и свободи -ТЕ МАЧКАТ НАРОДА НИ 27 ГОДИНИ - ДОСТ - ПАРТИЯ НА НАРОДА

АДАЛЪ ИЛИ ПЕЕВСКИ - ИЗБОРЪТ Е ВАШ

Във Фейсбук си пишат на турски. Основно обръщение: " Движение за права и свободи са гюленисти! "

(правописните неточности са от оригиналите)

17. Пряка народна власт

...нямат съответен лозунг...

" Ние сме кръг от съидейници, искащи да извършат най-значителната политическа смяна от два века насам - да анулират представителната и да внедрят директната народна власт като система за държавно ръководство. С това предвиждаме да доведем великата концепция за демокрацията до нейното съвършенство и да отменим днешния й килнат и перверзен вид, прикриващ действителността, която може да бъде избрана с две-три думи: криптоолигархия с детайли на народна власт ".

18. Българска социалистическа партия

СПРАВЕДЛИВОСТ СЕГА!

А до момента? През последните тъкмо 100 години (БКП е учредена през 1919 като наследница на БРСДП)?

19. Глас национален

РАЗ/ЛИЧНИЯТ/ ИЗБОР - ИЗБИРАЙ ТРУДНО II

Листо от канабис им е емблемата, поради което си имаха проблеми. Някои хора ще се изкълчат да се вършат на забавни.

20. Движение за права и свободи

НИЕ ЗАЛАГАМЕ НА МЛАДИТЕ

Туй го знаем, единствено дето Делян Пеевски към този момент не е първа младост.

21. Заедно (Лупи)

НОВАТА СИЛА

Точно пък най-новата мощ отпред с Лупи:D

22. Българско национално обединяване - Евгения Банева

Тук майтапът е цялостен. БНО се отдръпна от Банева, като видя, че тя желае да влезе в политиката, единствено с цел да излезе от пандиза и да завърши някои финансови каузи. Добрутро!

Нямат лозунг. Може би е добре да им предложим: " Не всички жълти стотинки са потребни! "

23. Воля

ДА ИЗПРАТИМ В БРЮКСЕЛ БЪЛГАРСКИ РОДОЛЮБЦИ, А НЕ ДЕПУТАТИ - БЕЗРОДНИЦИ

Тоест, всички, които са решили да гласоподават за " безродници ", да се опомнят!

Хубаво клипче на Марешки - библиофил. Професионално направено видео, което споделя кои книги са формирали личността на Марешки. Иначе ще се бори против картелите в отбрана на потребителите. Добре че не споделя " против веригите " (напр. аптеки и бензиностанции).

24. Движение 21

ЗА ЕВРОПА НА ХОРАТА

Твърде тъп лозунг. Ако не на хората, на какво: на растенията, на постройките?

25. Христо Симеонов

ПОДКРЕПЕТЕ НЕЗАВИСИМИЯ КАНДИДАТ

Учител от Английската гимназия в Бургас. Пак олио без холестерол - какво значи един претендент да е " самостоятелен "? Не зависи ли най-малко от гласоподавателите си? Пък и задоволително ли е да е самостоятелен, може да е самостоятелен нацист... Пак споделям: хора, връзката е тъничък поминък, консултирайте се със експерти!

26. Презареди България

НЕ НА КОРУПЦИЯТА, ДА СМЕНИМ СИСТЕМАТА

Ако имаше конкурс по простащина, този лозунг щеше да е измежду любимците. Открай време всеки, който е отвън властта, приказва за злополука и за избавител (себе си).

27. Възраждане

САМО НИЕ МОЖЕМ!

Типично. Когато всички оферират едно и също, напред излиза въпросът кой е по-способен да го реализира. Старата тематика за рейса - рейсът е един, дайте да забележим кой ще го кара.

А най-после ето и отговорите на въпросите във викторината:

1. Кой е на страната на потребителите против картелите?

- Веселин Марешки.

2. Кой води война с корупцията?

- Десислава Иванчева

3. Кой предлага нова политическа мощ, нова визия и нов до непорочност метод?

- Александър Томов - Лупи

Няма да разясня отговорите, с цел да не обидя интелигентността ви. Забелязвате, че не загатваме никакви резултати, само че и това ще стане до края на седмицата. Освен това мисля, че Картаген би трябвало да бъде опустошен.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР