Този парламент трябва да сбъдне очакванията на българските граждани да

...
Този парламент трябва да сбъдне очакванията на българските граждани да
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: 47-мият парламент трябва да сбъдне очакванията на гражданите за стабилен кабинет

" Този парламент би трябвало да сбъдне упованията на българските жители да се сформира един постоянен кабинет след три несполучливи опита ". Това съобщи в ефира на БНР зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов.

" Нашата задача е да се изведе страната от тази икономическа, политическа и здравна рецесия. Ние ще бъдем поръчител за непоклатимост в бъдещото ръководство ", сподели още той.

Социалистът акцентира, че Българска социалистическа партия е подготвена с пакет законопроекти. " Предстои ни зима, която с обединени старания би трябвало да преминем сполучливо и българските жители да не усетят тежестта на несгодите, които се натрупат. Това е общата ни отговорност ", безапелационен бе социалистът. Той разяснява, че обществената сфера ще бъде приоритет за левицата.

Иван Иванов изясни, че следва завършване на договарянията и сключване на съдружно съглашение след утвърждението му от груповите органи на партиите и по-късно обявяване на управническата формула. " Всичко друго в общественото пространство са спекулации ", заключи Иванов.

Георги Свиленски, Българска социалистическа партия: Правителството би трябвало да има ясни правила и обществото да знае какво да чака от него

" Нормалната процедура е първо да се подпише съглашение и по-късно да се разпределят постове. Не би трябвало да има проблем. Правителството би трябвало да има ясни правила и обществото да знае какво да чака от него ". Това съобщи в ефира на BTV зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

Социалистът изясни, че изнесената информация за ротация на ръководителя на 47-то Народно събрание не е вярна, а кой ще бъде той следва да стане ясно. Той съобщи, че на съвещание на групата левицата ще реши кой ще излъчи за поста. Като кандидатура на " Българска социалистическа партия за България " за зам.-председател на Народното събрание ще бъде препоръчан Кристиан Вигенин.
" България ще има държавно управление в 47-мия парламент. Работата на народните представители ще е да са разбрали вярно знака на жителите на изборите, да са разбрали това, за което ни пратиха гласоподавателите и този парламент да изкара цялостен 4-годишен мандат ", сподели Свиленски и добави, че единствено по този начин могат да бъдат решени трайно проблемите, които е оставило 12-годишното ръководство на ГЕРБ.

По думите му за Българска социалистическа партия приходите са приоритет, да бъдат обезпечени средства за пенсионерите, дребния междинния бизнес, за стопанската система.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР