Този парламент е изчерпан. Народното събрание и протестиращите говорят на

...
Този парламент е изчерпан. Народното събрание и протестиращите говорят на
Коментари Харесай

Димитър Аврамов, политолог: Този парламент е изчерпан

Този парламент е привършен. Народното събрание и протестиращите приказват на друг език, а по време на вота видяхме вътрешнопарламентарен спор, който по никакъв метод не визира хората извън. А митингът желае да се спре използването на страната в частна изгода, разяснява в БТВ „ Тази заран " политологът Димитър Аврамов.

Това, което се случва сега е съществено. Протестите са съществени и не би трябвало да бъдат подценявани. Около 400 000 души са взели участие по някакъв метод в митингите по някакъв метод, не едновременно, само че това сочи, че недоволните са доста, разкри социологът Кънчо Стойчев.

Поводите за митингите са доста, само че главната причина е, че България е на последно място в Европа по развиване по всевъзможни параметри, което не се е случвало даже по време на социализма, счита Стойчев, който даде за образец Румъния, където има негов личен състав и минималната заплата там е двойно по-голяма от тази в България.

Движение за права и свободи са в комплицирана позиция. От години те са в публична изолираност и не могат да влязат очевидно във властта, по тази причина търсят други подходи, означи Аврамов, който уточни настояването на координаторите на ГЕРЕБ на оставката на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. Това слага въпроса кой ръководи, веднага като в ГЕРБ се приказва, че те не управляват министрите в държавното управление, счита Аврамов.

Това, което изяжда главата на ръководещите, е една надменност без мярка, счита Кънчо Стойчев.

Не би трябвало да се хвалим с парите от Европа - десетки милиарди са идвали, близо 100 милиарда, само че въпросът е дали се употребяват дейно, сподели социологът.

Властта би трябвало да потърси път към протестиращите, само че това ще бъде обвързано с оставка на актуалното държавно управление и дали ще има втори мандат в настоящия парламент за ГЕРБ, счита Аврамов.

Според Кънчо Стойчев ГЕРБ би трябвало да намерения за „ следено отдръпване от властта ", тъй като другият вид е неконтролируемо отдръпване под натиска на събитията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР