Този отказ на президента Радев дали не означава, че позицията

...
Този отказ на президента Радев дали не означава, че позицията
Коментари Харесай

Анализатор: От Радев се очакваше просто една морална подкрепа за Украйна и нищо повече

Този отвод на президента Радев дали не значи, че позицията му е такава, че не желае Украйна да влезе в НАТО? Това, което ме тормози персонално мен, е да не наложи един ден несъгласие за участието на Украйна в НАТО. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV интернационалният анализатор Мартин Табаков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7404
Според специалиста Румен Радев е трябвало просто да заявява една политическа и морална поддръжка за Украйна и нищо повече. Той отхвърли тезата на президента, че в случай че беше споделил да на украинската страна за влизане в Алианса, е щял да въвлече България във войната.

По отношение на самия спор Табаков уточни, че от Москва са подценили мотивацията на Украйна да води война.

Кремъл имаше упования, че всичко, което би трябвало да бъде направено, е просто да се появят съветските танкове на границата. А в този момент бойната самодейност е на страната на Украйна, контраофанзивата върви извънредно сполучливо, изясни той.

По думите му би трябвало да се вземат поради и западните съдружници на Украйна, които са стимулирани войната да не приключи в интерес на съветската страна. Допълни още, че " цивилизованият свят би трябвало да сложи червени линии пред по-нататъшните апетити на Русия ".

На въпрос по кое време може да се чакат мирни договаряния, Табаков счита, че по тази тематика Киев неведнъж е заявявал, че до такава степен може да се стигне едвам когато Русия възвърне всички завзети територии отпреди окупацията на Крим през 2014 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР