Този отказ е продължение на едно политическо поведение по оста

...
Този отказ е продължение на едно политическо поведение по оста
Коментари Харесай

Родните превозвачи: Пакетът "Макрон" ще ни фалира, хиляди български млади семейства ще станат емигранти

Този отвод е продължение на едно политическо държание по оста Запад-Изток, директно ориентирано против България. Пробивът на равнище Европейска комисия явно не се хареса на Франция. Този отвод не ни изненада, изненада ни, че успяхме да реализираме разговор. Това сподели на конференция изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев във връзка с отказа на Европейския парламент да даде мандат на транспортната си комисия за договаряния с Европейската комисия и Съвета на министрите за новия пакет за подвижност, прочут като пакета " Макрон ".

За всички е ясно, че става дума за френска политика, подкрепяна от Германия. С политически лостове и механизми се постановат решения, които да решат вътрешните проблеми на избрани страни. Тези решения са в прорез с всички европейски правила, акцентира Арабаджиев.
Последното решение на европарламента ни отдалечава от крайния компромис. Дадените до момента причини за нас са популистки и погрешни. Скрити зад концепцията за отбрана на служащите, се пробват да нарушат правата на жителите на Европейския съюз. Предложенията са неприемливи за по-отдалечените от Западна Европа страни като България. Това се отнася и за други страни, като Румъния, Литва, Латвия и Естония, уточни изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи.
Намаляват възможностите ни да се преборим за бъдещето на един от най-работещите браншове в България. Това е работа, изпълнена с ограничения, която в западните демокрации не е влиятелна и няма кой да я работи. Не е загадка, че във Франция и Германия има дефицит на работна ръка в този бранш. За нас обаче заплатата в бранша дава положително прехранване на хора, които не са с висок учебен ценз и няма по какъв начин да изкарат тези средства в други сфери.

Целта е българските водачи да бъдат принудени да работят за задгранични компании, което ще докара до банкрут на по-малките транспортни компании. Хиляди български млади фамилии ще станат евентуални емигранти. А през последните 5 година ние върнахме в България стотици младежи в България, където получават повече, в сравнение с да вървят да берат ягоди и да разнасят пици в чужбина. Сега те ще бъдат принудени още веднъж да отидат в чужбина. А по-възрастните ще са принудени да отидат на борсата. Вместо страната да печели от брутния вътрешен артикул, който се основава, ще би трябвало да заплаща помощи за безработни, сподели още Йордан Арабаджиев.
По думите му крайното решение ще бъде тест имат ли право страните от района да работят на един общ, обективен пазар.
От Съюза на интернационалните превозвачи обявиха, че обмислят като последна мярка митинг в Брюксел, в случай че Европейският парламент отхвърли причините им. Всички знаем, че автомагистрала се затваря и с един ТИР, съобщи ръководителят на Управителния съвет на Съюза Ангел Траков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР