Този обществен дебат е воден години наред след 2005 г.

...
Този обществен дебат е воден години наред след 2005 г.
Коментари Харесай

Ще позволим ли да ни поробят отново?*

Този публичен спор е воден години наред след 2005 година и нито един мотив против строителството на АЕЦ Белене не е изгубил и грам от цената си.

Тези, които са на власт от 10 години, и които пропуснаха преднамерено опцията да се апелира арбитража, извоюван от Росатом заради практическото неявяване на България като страна в делото, в този момент измислят нови " причини ". Като да вземем за пример - страната няма да влага нищо повече, няма да дава гаранции, планът Белене ще бъде напълно частен.

Браво, жители за европейско развиване на личния си джоб! Преди години на няколко пъти продавахме Химко - Враца. Най-накрая хитроватият вицепремиер се похвали - " Продадохме го на стабилен американски вложител... " Така и се оказа - малко по-късно във Враца дойдоха високопоставени представители на американския вложител - господин Ковальов и господин Петров... Днес Химко ръждясва на края на Враца към този момент десетилетия...

Такава орис чака и мегапроекта на ръководещите Белене. Властта знае това, работи за това и - извинете - надали работи за това безкористно. Белене е мощен удар против България, само че... дето рекъл Стамболов - "...Майка ѝ на тая България... " Важното е Путин да спре да ни се сърди - най-малко на някои от нас. И да ни вземе в схемата...

А схемата е ясна от 15 години. Под каквато и да е форма да вземе Москва плана Белене, задачата няма да бъде единствено и най-вече икономическа - задачата е дълготрайното и необратимо подчиняване на България, слагането ѝ още веднъж в позиция на съветска провинция - спътник. Белене може да банкрутира НЕК, може да изкара от строя Козлодуй и Мариците, може да затвори дефинитивно кръга на съветския енергиен - а оттова и икономически и политически надзор на Москва върху България. Говорихме и писахме за това неведнъж през годините.

Да оставим настрани поробването на българския народ със заеми - косвени, в случай че не директни. Да оставим настрани стратегическата стойност на един сходен великански файтон като съветската Белене в епохата след мотора с вътрешно горене - нагледно казано. Светът е на прага на гражданска война в енергийните технологии, тъй като за все по-голямо болшинство от световните елити диктатурата на петрола, газа и " мирния атом ", и притежаващите ги примитивни диктатори към този момент не е позволена.

Но това са бели ядове - България все по-трудно ще върви със света, тъй като нейните " жители за европейско развиване + патриоти " все по-тясно я свързват още веднъж с родината на примитивния евразийски империализъм, който е подготвен да вкара личния си народ в нова ера на бедност, незнание и брутална тирания, стига да може да завладее назад изгубеното през " най-голямата геополитическа злополука на 20 век " - рухването на Съветския съюз.

Благодарим ти за европейското развиване, Бойко! Ти го даде обещание на хората и много от тях гласоподаваха за теб - по тази причина си и до момента на власт. Виж се накъде водиш тези, които ти се довериха. Ще искаш ли още веднъж доверието им? Или ще си го получиш по путински метод?

Всъщност това не е въпрос към властта - това е въпрос към българското общество. Ще позволим ли да ни поробят още веднъж тези, които унищожиха българската страна и трансфораха забележителна част българския народ в стадо от безпаметно блеещи " русофили "? Докога ще би трябвало да вършим живи вериги против продажни планове като АЕЦ Белене?



*Текстът е оповестен във Facebook. Заглавията са на редакцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР