Този ноември по Viasat Nature e Сезон на Латинска Америка

...
Този ноември по Viasat Nature e Сезон на Латинска Америка
Коментари Харесай

Последният рай: Гвиана тръгва по Viasat Nature

Този ноември по Viasat Nature e Сезон на Латинска Америка – всеки работен ден, от 7 ноември.  Избрахме най-красивите пейзажи, най-смъртоносните хищници и някои от най-забележителните истории за дивата природа, които Южна Америка може да предложи, от най-дълбоките гори в " Най-дивата Латинска Америка " до най-незабележимата пума - ягуара - и мистериозните водни същества в " Речни чудовища ". Премиерите са " Дива Латинска Америка " и " Последният парадайс: " Гвиана ".

Присъединете се към биолога и режисьор на филми за диви животни Дан О`Нийл на експедиция надълбоко в недокоснатите гори на Гвиана - по продължение на река, изгубена във времето - до един парадайс, който е дом на някои от най-впечатляващите и многочислени диви животни на Земята. Това е място, където хората в никакъв случай не дръзват да пристъпят и животните не се опасяват, само че в този момент този непорочен свят е заплашен. За да стигне до задачата си - началото на река Рева - Дан би трябвало да се оправи със смъртоносни водопади, да премине през гъсти шубраци и да оцелее в дъждовните гори.

Възможно ли е това пътешестване да бъде последният късмет на Дан да изследва гора, непроменена от 150 години, и да снима тези невероятни животни, преди да е станало прекомерно късно? На 20 ноември, неделя, в 17:00 часа пък по най-зеления ТВ канал от фамилията на Viasat World се завръщат обичаните Йоркширски ветеринари – Питър Райт и Джулиън Нортън – с чисто нов 11-ти сезон.

Смесените кабинети стават все по-редки, само че работата на Питър и Джулиън, подпомагани от техните профилирани екипи от ветеринари и медицински сестри, включва грижа за известни и екзотични домашни любимци, селскостопански животни и диви животни. Началото на месеца – на 5 ноември събота, обаче – ще стартираме с нещо, много по-различно - на източното крайбрежие на Япония, където се намират градове, изоставени от хората след съдбоносната нуклеарна злополука във Фукушима през 2011 година Във " Фукушима: Природата в рисковата зона " следваме интернационална група специалисти, проучващи животните, които ненадейно процъфтяват макар токсичната конюнктура.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР