Този напълно електрически автомобил в стил Rolls-Royse предлага изобилие от екрани

...
Този напълно електрически автомобил в
стил Rolls-Royse предлага изобилие от екрани
Коментари Харесай

Представиха топ-китайския SUV официално - видео

Този изцяло електромобил в стил Rolls-Royse предлага обилие от екрани в кабината и ускоряване до 100 км / ч за по-малко от 4 секунди! Новият електромобил, дело на китайската премиум марка Hongqi на концерна FAW, е серийното изпълнение на концепцията E115, представена на миналогодишното автомобилно ревю във Франкфурт. Търговското название на модела е Hongqi E-HS9.

Благодарение на много фотоси и изтичане на данни от базата на китайското Министерство на индустрията, външният тип и техническите характеристики на серийния електромобил се появиха в мрежата няколко месеца след премиерата. През юли тази година серийният кросоувър Hongqi E-HS9 беше забелязан на едно от локалните изложби, а в този момент производителят публикува официални фотоси на електрическия автомобил. В моделната линия на марката той има ролята на флагман.

Външно серийният електрически автомобил Hongqi E-HS9 съвсем изцяло повтаря шоу-колата E115. Освен стилната двуетажна LED оптика, като цяло китайският кросовър е подобен на моделите Rolls-Royce. Електрическият кросовър дължи това подобие на бившия главен дизайнер на английската марка Жил Тейлър, който дава отговор за появяването на новите модели Hongqi от 2018 година насам.



Предната част на новия кросовър е украсена с подправена радиаторна решетка с вертикални ребра, заобиколена от двете страни с L-образни DRL. Задните светлини са визуално свързани в един блок със специална матрица. Производителят предлага двуцветен цвят на купето, както и избор сред 21- или 22-цолови колела.

Вероятно новият електрически автомобил е базиран на платформа, създадена непосредствено от концерна FAW. Размерите на Hongqi E-HS9 са сравними с тези на Rolls-Royce Cullinan. Дължината му е 5209 мм, ширината е 2010 мм, височината е 1731 мм. Междуосието е 3110 мм.

Що се отнася до интериора, новият кросовър има с какво да угоди и изненада. Например в предната част има четири екрана едновременно, всеки от които изпълнява лична роля. Първият е на приборното табло, вторият е на мултимедията, третият е персоналният дисплей на пасажера, четвъртият е за контрола на климатика и другите вторични функционалности. Има и екрани в облегалките на предните седалки. Освен това столовете от първи и втори ред имат функционалностите вентилация и масаж.

Вече е известно, че новият китайски електромобил Hongqi ще се предлага в две версии. Основната версия ще бъде оборудвана с двойка 218 к. с. електромотори. Топ-вариантът има един мотор с мощ 218 к.с., конфигуриран начело, отзад компания му прави различен мотор с мощност 333 к.с. Според китайските медии батерията е с потенциал от 92 кВтч. Няма надеждна информация за пробега с едно зареждане - съгласно едни данни е 500 км, според други 600 км.

Hongqi E-HS9 би трябвало да стартира продажбите си в Китай в края на годината. Цената, както и по-подробните характерности, ще станат известни по-късно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР