Този мониторингов механизъм е лош и трябва да отпадне. Въпреки

...
Този мониторингов механизъм е лош и трябва да отпадне. Въпреки
Коментари Харесай

Според патриотите мониторингът дискриминира България, други държави били по-големи нарушители


Този мониторингов механизъм е неприятен и би трябвало да отпадне. Въпреки позитивния отчет, имаме кардинална позиция, че тази дискриминационна по отношение на България и Румъния мярка би трябвало да отпадне.

Това съобщи депутатът от Оперативна програма Искрен Веселинов пред публицисти.

Според Веселинов точно в тази посока би трябвало да бъдат ориентирани напъните на нашата дипломация.

„ Десетилетие след влизането си в Европейски Съюз продължаваме да бъдем следена страна при изискване, че знаем, че голям брой други страни демонстрираха доста по-тежки нарушавания в тази сфера . В тази посока или би трябвало да бъде направен мониторингов механизъм, обхващащ всички европейски страни или това унизително за България и Румъния състояние би трябвало да бъде прекъснато “, уточни Искрен Веселинов.

„ Препоръките от януари не са изпълнени, само че по всички се работи , само че всичко това са детайлности. За нас този мониторингов механизъм е неприятен и би трябвало да отпадне. България е суверенна страна, пълновръстен член на Европейски Съюз и не би трябвало да се занимаваме с тези неща “, съобщи депутатът от Оперативна програма.

Веселинов посочи, че фокус на работата на Народното събрание бил точно правосъдната промяна и битката с корупцията. В това отношение Народното събрание прави нужното, с цел да се покаже като виновна институция, заключи той, представен от БГНЕС.
Според него, въпреки това, Нинова не била изгонена поради декларация, а поради неприемливи обиди по отношение на своите сътрудници от ГЕРБ. „ Трябва да се случи спор за профанизацията на езика от трибуната на Народно събрание. Имаше нарушен устав и Нинова беше изгонена съответно. Тя ги обиди като съобщи, че те са унижавани от премиера, внушението беше, че са някакви послушковци, които са под равнището й. Това беше назидателен звук, който не се случва за първи път от Нинова “, сподели още Искрен Веселинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР