Този модел ще се запази през следващите три дни, като

...
Този модел ще се запази през следващите три дни, като
Коментари Харесай

Георги Рачев Прочете Присъдата, Искаме Си Лятото! Ето До Кога Ще Ни Заливат Бури И Порои!

Този модел ще се резервира през идващите три дни, като процесите на интензивни превалявания, свързани с гръмотевична активност, ще се реалокират малко повече в източна посока “, изясни климатологът пред Фокус.

Той посочи, че на следващия ден и в сряда ни чакат такива превалявания.

„ Може би най-важен ще бъде утрешният ден, когато над планинските региони на съвсем цялата страна, изключително в Северна България има условия за интензивни превалявания. На някои места могат да бъдат по-продължителни от този характерен летен темперамент, когато преваляванията са 10-15 минути, в някои случаи до половин час. Нищо чудно да има места, в които да се събере валежна сума от порядъка на 30, 40, даже 50 л/кв. м. “, сподели още проф. Рачев. По думите му това е мъчно за прогнозиране и службите би трябвало да бъдат нащрек, с цел да могат да реагират, в случай че има местни разливи на реки.

Климатологът проф. Рачев добави, че метеорологичната конюнктура се дължи на елементарни и много делнични синоптични процеси. „ От Северозападна България нахлу малко по-хладен въздух, който в допълнение лабилизира атмосферата “, добави още проф. Рачев.

Климатологът предвижда кратковременно усъвършенстване на времето от сряда. Валежите стопират, температурите ще бъдат в порядъка 27-31 градуса. В четвъртък ни чака доста слънце, съвсем над цяла България, и незначителни превалявания, съобщи той.

В петък и събота от североизток ще нахлуе малко по-хладен въздух, ще има превалявания, които обаче няма да бъдат с този териториален обсег и мощ, каквито са днешните, сподели още проф. Георги Рачев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР