Този много симпатичен и по детски наивен филм е телевизионна

...
Този много симпатичен и по детски наивен филм е телевизионна
Коментари Харесай

Roald Dahl's Esio Trot с Дъстин Хофман и Джуди Денч

Този доста приветлив и по детски доверчив филм е телевизионна продукция. Излъчен е в първия ден на новата година, тъй като настроението му е безусловно уместно за 1 януари – оптимистичен, занимателен и цялостен с безхитростна мъдрост.Всъщност филмът се споделя „ Тайните на Мистър Хопи “. В ролята на извънредно срамежливият едноименен основен воин е Дъстин Хофман – със закопчана догоре риза, плетена жилетка с едно неподхождащо си копче и плъстени пантофи. Апартаментът му наподобява на гарсониера в „ Дружба “ от 70-те години, а балконът му – на райска градина. Мистър Хопи има две пристрастености – цветята и съседката Лавиния Силвър. В ролята е Джуди Денч, толкоз пъстра, усмихната и прелестна, колкото единствено тя може да бъде. Обезателно ще ревизира кой е виновен за костюмите в този филм, тъй като във всяка сцена Джуди Денч е облечена ужасно!

Но да се върнем към историята. Мисис Силвър си има костенурка на име Алфи и единствената й фантазия е Алфи да порасне бързо. Тук се намесва благият комшия мистър Хопи с една гениална концепция. Останалото е прочувствено и наивно, както и подхожда за книгите на Дал. Впрочем историята е безусловно представена от книжката и от самото начало се споделя от един съпричастен наблюдаващ.

Джуди Денч е на 80 години, Дъстин Хофман на 77. И въпреки че сме израснали с филмите им, мъчно е да си представим, че любимците ни са остарели толкоз доста. Но най-малко се надявам, че са остарели по този начин – с усмивка и намигане към огромния, пъстър и безконечен свят.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР