Този мини-проектор преобразува любимите лични снимки в реалистични холограми(снимка: Looking

...
Този мини-проектор преобразува любимите лични снимки в реалистични холограми(снимка: Looking
Коментари Харесай

Мини-проектор превръща всяка снимка в холограма


Този мини-проектор преобразува обичаните персонални фотоси в реалистични холограми
(снимка: Looking Glass Factory)

Представяте ли си да можете да превърнете всяка фотография мигновено в триизмерно холографско изображение? Точно това се е заела да направи една млада софтуерна компания от Бруклин.
още по тематиката
Инженерите на компанията са създала мини-проектор, който преобразува обичаните персонални фотоси на потребителите в реалистични холограми. Не се изискват особено съоръжение или умения.

Потребителите просто би трябвало да създадат елементарни 2D фотоси с каквото и да е снимачно устройство – от усъвършенствани DSLR до най-нисък клас мобилен телефон, та в случай че ще и остарял Polaroid. След това изображенията се пращат в облачната услуга на компанията – Looking Glass Factory.

Компанията употребява лична технология за машинно самообразование, разработвана в продължение на шест години, с цел да сътвори холограмите. Оборудването сканира фотосите, мери ъгли на отразяване на светлината и на база тези данни построява реалистично тримерно изображение на обекта след разбор на десетки вероятности, от които изображенията могат да бъдат гледани.

„ Идеята, че всяка двумерна фотография може да се трансформира в холографско изображение, е нещо, което се разисква в изследователските групи от години. Но в никакъв случай до момента не е имало услуга, която хората без механически познания да могат да употребяват ”, споделя Шон Фрейн, основен изпълнителен шеф на компанията.

„ Сега към този момент могат да бъдат създавани извънредно реалистични холографски мемоари от всевъзможен тип. Технологията е налична за повече хора от когато и да било. Това ни доближава по-близо до свят, в който сътворяваме, поддържаме връзка и претърпяваме спомените си посредством холограми ”, добавя Фрейн.

Очаква се джаджата да стартира да се продава тази пролет. Цената ѝ, съгласно компанията, ще е към 350 $. Цената за конвертиране на фотография ще е $20 за 100 фотоси.



Компанията ще предложи и повсеместен пакет за холографски облици – Holographic Capture Bundle, който включва мини-проектора Portrait, дълбочинна камера Azure Kinect на Microsoft, контролер Leap Motion и програмен продукт. Това ще разреши на потребителите да основават свои лични тримерни изображения – от фотоси до VR знаци. Кампанията в Kickstarter предлага пакета за 1099 $.

Преди това Looking Glass Factory организира Kickstarter акция единствено за 3D проектора, която в началото си сложи за цел набирането на 50 000 $. Ентусиазирани поддръжници обаче минаха тази цел и общата събрана сума доближи близо 2,3 милиона $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР