Този месец за пръв път от години слон бе забелязан

...
Този месец за пръв път от години слон бе забелязан
Коментари Харесай

За пръв път от години слон бе забелязан в природата в Сенегал

Този месец за пръв път от години слон бе видян в народен парк в източната част на Сенегал, съобщи Франс прес. Според дирекцията на парка това е знак, че бракониерството в страната понижава.

"Забелязахме слон на 35-45-годишна възраст, който остана две-три минути край пътя, преди да се отдалечи ", разясни Филип Хеншел, шеф за Западна и Централна Африка на американската неправителствена организация "Пантера ". Той взел участие в задача за наблюдения в националния парк "Ниоколо Коба ", на към 600 км югоизточно от столицата Дакар, предава Българска телеграфна агенция.

Два слона се разходиха по улиците на съветския град Екатеринбур

След като наброяваше стотина екземпляра през 80-те години на предишния век, популацията на слоновете в страната доста понижа в резултат на бракониерството, сушата и обезлесяването. През последните няколко години някои индикации - екскременти, следи от стъпки и фотоси, направени с камери за наблюдаване, дадоха опция да се установи наличието на няколко слона, в това число женски и млади екземпляри, в "Ниоколо Коба ", който е с повърхност над 9000 кв. км и е ситуиран покрай границите с Гвинея, Гвинея-Бисау и Мали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР