Този месец в САЩ ще бъдат направени по-малко автомобили, от

...
Този месец в САЩ ще бъдат направени по-малко автомобили, от
Коментари Харесай

General Motors, Ford и Chrysler преминават към режим на оцеляване

Този месец в Съединени американски щати ще бъдат направени по-малко коли, от когато и да било преди. Автомобилното произвеждане е спряло съвсем изцяло, поради пандемията от ковид, написа CNN Business.

Но това е единствено едната част от казуса на автомобилната промишленост. Клиентите не купуват нови коли, макар атрактивните предложения от производителите, като безлихвени седемгодишни заеми и шест месеца без заплащания.

Продажбите на нови коли в Съединени американски щати се чака да паднат с над 50% през второто тримесечие. Подобен спад в продажбите би бил най-големият от 40 години насам.Настоящият връх е спад от 38% на продажбите през първото тримесечие на 2009 година - по време на Голямата криза, когато General Motors (GM) и Chrysler се приготвиха за банкрут и допустимо закриване на фирмите.

Продажбите в Съединени американски щати възлизат на над 17 милиона транспортни средства за последните пет години- невиждан триумф за промишлеността, което докара до огромни облаги. Но актуалната прогноза е продажбите да паднат до 14,6 милиона тази година.
 Печалбата на Ford се срина с 67%
Печалбата на Ford се срина с 67%

За цялата година производителят излиза на плюс от едвам $47 милиона при над $150 милиарда доходи

" Автомобилните производители обявиха, че могат прилючат даже с продажби в Съединени американски щати от 10 милиона до 12 милиона. Но тези оценки зависят от продължителните интервенции, които те не правят към този момент ", съобщи Кристин Джичек, вицепрезидент в Центъра за автомобилни проучвания, мозъчен концерн в Мичиган. " Това прекъсване и рестартиране ще изсмуче капитала. И в случай че би трябвало да се направи повече от един път, ще бъде извънредно. "

Проблемите с рестартирането на производството

Промишлеността ще се сблъска с три огромни провокации, сподели Джичек.

Първо, производителите на коли ще би трябвало да подсигуряват, че техните снабдители ще съумеят да се оправят с спиранията, почнали в средата на март, и са подготвени да рестартират бизнеса и да доставят нужните елементи.
 General Motors понижи с 20% заплатите на чиновниците си
General Motors понижи с 20% заплатите на чиновниците си

Мярката е краткотрайна, поради пандемията от ковид

Второ, производителите ще би трябвало да дефинират правила за служащите, които да правят своята работа на безвредно разстояние един то различен. Повечето от почасовите служащи в затворените заводи са разпалени, само че тези в американските фабрики на GM, Ford и Fiat Chrysler получават спомагателни тласъци от фирмите към компенсациите за безработни от страната им, което им обезпечава цялостна отплата покрай естествената им заплата.

" Как да върнете 1500 служащи на промяна да работят дружно, когато няма ваксина? " пита Джичек.

" Няма подозрение, че ще има промени с метода на работа, само че ще бъде рисковано. Имате огромен брой хора на едно място ", съобщи Джеф Шустер, президент на изследователската компания LMC.
 Продажбите на коли в Съединени американски щати спаднаха до 9-годишно дъно
Продажбите на коли в Съединени американски щати спаднаха до 9-годишно дъно

През идващите месеци те ще доближат по-ниски стойности, в сравнение с през Голямата криза

Трудността при рестартиране на продажбите на нови коли

И най-после, производителите на коли ще би трябвало да измислят по какъв начин да започват бързо потребителското търсене в миг, когато милиони американци ще изгубят работа краткотрайно или за непрекъснато.

" Дори до момента в който преминем през това, потребителят ще остане закостенял в своите покупки ", споделят анализатори. " Потребителският потрес ще продължи до няколко години. "

Тъй като пътуванията стопираха и продажбите фирмите, които оферират коли чартърен е в застой. Тези покупки нормално съставляват повече от 10% от годишните продажби на коли в Съединени американски щати. Ако фирмите за коли чартърен стартират да " изхвърлят " коли от съществуващите си автопаркове на пазара за използвани коли, както мнозина специалисти чакат от тях, това ще бъде още един удар за продажбите на нови коли.

Този техен ход ще предложи на евентуалните купувачи селекция от използвани коли, като опция на покупката на нов автомобил.

Добрата вест е, че промишлеността е в доста по-добре финансово по вереме на тази рецесия, в сравнение с беше във рецесията преди години. Трите огромни американски автомобилни производителя " влязоха " в пандемията със относително мощни салда. Според анализатори автомобилните производители разполагат със средства, нужни им за пет до седем месеца, с цел да овладеят рецесията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР