Този месец козметичните лидери dm България и Garnier България обединяват

...
Този месец козметичните лидери dm България и Garnier България обединяват
Коментари Харесай

dm и Garnier стартират съвместна благотворителна кампания „Капачки за усмивки“

Този месец козметичните водачи dm България и Garnier България сплотяват сили и започват взаимна благотворителна акция „ Капачки за усмивки “. Специални кутии за пластмасови капачки ще бъдат сложени във всички 71 магазина на dm из цялата страна. Чрез събирането и преработването на пластмасови капачки ще бъде оказана поддръжка на детско лечебно заведение, като по едно и също време тази самодейност ще спомогне за повишение на осведомеността по отношение на опазването на околната среда.

Всеки консуматор може елементарно да се включи в благородната самодейност, като събира и изхвърля своите пластмасови капачки, вместо в коша за отпадък, в особено обозначените за тази цел кутии в dm.

Всички средства, набрани от преработването на капачките, ще бъдат дарени на „ Специализирана болница за интензивно лекуване по детски заболявания – проф. доктор Иван Митев “ ЕАД – София. Средствата ще бъдат употребявани за закупуване на профилирана здравна инсталация, съгласно потребностите на лечебното заведение.

„ Изключително сме щастливи да стартираме акцията „ Капачки за усмивки “ в партньорство с dm. Ние в L’Oreal Group и всички наши марки, в това число Garnier, имаме вяра, че дейната обществена политика и виновното държание към този момент не е единствено морално обвързване за бизнеса, само че и единственият вероятен път напред. Затова през днешния ден ние сме разчувствани да бъдем част от тази прелестна акция и се надяваме, че ще успеем да подарим доста усмивки на децата на България “, разяснява Бриджит Стрелър, общоприет управител на L’Oreal България.

Във връзка със старта на кaмпанията Евелина Великова, шеф на dm България, съобщи: „ dm слага в центъра на активността си индивида като клиент, чиновник и сътрудник и по тази причина се стремим да способстваме за възстановяване на средата, в която работим. В този смисъл поддръжката за акции като „ Капачки за усмивки “ е заложена в ДНК на нашата компания. Вярваме, че акцията ще бъде сполучлива и че дребното изпитание да събереш и предадеш капачките си за преработване ще бъде огромна крачка за обезпечаване на по-добри условия, в които се лекуват нашите деца. “

Видовете пластмасови капачки, с които всеки консуматор може да се включи в акцията, като ги съобщи за преработване в магазин dm, са:

1. Пластмасови капачки от минерални води; 2. Пластмасови капачки от кремове за ръце; 3. Пластмасови капачки от омекотители и прахове за пране; 4. Пластмасови капачки от буркани за кафе; 5. Пластмасови капачки от бутилки от оцет; 6. Пластмасови капачки от бутилки от олио; 7. Пластмасови капачки от кислородна вода и спирт; 8. Пластмасови капачки от всички типове безалкохолни напитки; 9. Пластмасови капачки от всички типове натурални сокове; 10. Пластмасови капачки от пластмасови бутилки от бира; 11. Други типове пластмасови капачки.

Кампанията ще продължи една година, като стартира от март 2018 година Организаторите се надяват, че тази самодейност ще насочи публичното внимание към значимостта от оказването на поддръжка на локалната общност и опазването на природата, положителните дела и даването на помощ на нуждаещите се.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР