Този коментар, че в страната няма нито един починал директно

...
Този коментар, че в страната няма нито един починал директно
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Няма нито един починал пряко от коронавирус, в България нищо особено не се случи

 Този коментар, че " в страната няма нито един умрял непосредствено от ковид ", направи доцент Атанас Мангъров, шеф на детското поделение в Инфекциозна болница София.

Доц.Мангъров  разясни, че умрелите до момента 93 души, за които се оповестява, че са от ковид, не е по този начин, тъй като всички те са били със сериозни  други болести.

" Може да са умряли от тези болести и с ковид, само че не и единствено от него. " Тези 93 умряли, в случай че не бяха проучванията, нямаше и да ги усетим. " А за тези 40-50 души, които с а в интензивни браншове, той означи, че " това го има през цялата година, а с грипоподобни признаци са от няколкостотин до хиляди. "

Затова съгласно доц.Мангъров, за времето на ковид ", в страната нищо изключително не се случи ". Според него от оповестяването на пандемията и до момента, " не са положени старания, с цел да се разбере тъкмо какво се случи. "

За различията си с НОЩ и ген. Мутафчийски, доцент Мангъров изясни, че това се е случило, тъй като у нас са приложени модели от вън от хора, които не са осведомени със обстановката у нас, а съобщаването за заплаха от хиляди инфектирани и умряли, хладилници и други назова " несъответстващо.  Разбира се,беше за положителното на хората, само че можеше да се изследва и по-късно да се взимат решения. "

Доц Мангъров приветства разхлабването на ограниченията и рухването на някои ограничавания, само че беше безапелационен, че по-бързо би трябвало да се отворят учебни заведения, детски градини и университети, а предлагането за киносалоните с маски и през столове за него е анекдотично.

Инфекционистът предложи да се съблюдават законовите ограничения, " колкото и да са безсмислени ", като изясни, че това е, с цел да не бъдат санкционирани хората.

" Няма заплаха от втора вълна на Ковид 19, това се говореше от началото, мисля, че и в този момент няма да се случи, само че гласовете, които се изричат, са много уверени в това.

Колкото по-бързо се върнем към естествен темп и метод на живот, толкоз по-добре ще е за всички нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР