Този клуб съществува от 1954 година, но и до ден-днешен

...
Този клуб съществува от 1954 година, но и до ден-днешен
Коментари Харесай

Мистериозният таен клуб на Билдерберг

Този клуб съществува от 1954 година, само че и до ден-днешен към него витае загадъчност. В швейцарския Монтрьо стартира следващата среща на групата “Билдерберг ”. България също е показана.Групата “Билдерберг ” се среща всяка година на друго място – този път в швейцарския град Монтрьо. Поканени са към 130 участници от 23 страни. Единственият български представител е световноизвестният политолог Иван Кръстев.
Сред участниците тази година са персони като Джаред Къшнър, шурей и консултант на американския президент Доналд Тръмп, генералният шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, холандският министър председател Марк Рюте, немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен.НасамеУчастниците в клуба “Билдерберг ” се подчиняват на специфични правила. Най-важното от тях се назовава “Chatham House Rule ”. Това предписание, въведено още през 1927 година от Кралския институт за интернационалните връзки, задължава всички членове на клуба да пазят безмълвие за наличието на диалозите и произнесените слова.Именно заради тази неяснота срещата на могъщите всякога е обект на рецензии. Организаторите и участниците настояват на собствен ред, че това е рядка опция да се приказва намерено пред тези, които взимат значимите решения, защото медиите не са позволени да отразяват събитието. Така хората, от които зависи нещо в този свят, си остават между тях.
Четете още:Информациите за срещите на клуба “Билдерберг ” са прекомерно нищожни. Но се знае, че на тях УЖ се работи по спасяването на света – или най-малко се търсят решения за настоящите световни проблеми. Според записките на някогашния американски дипломат в Германия Джордж Макгий, клубът “Билдерберг ” имал забележителен принос в подготовката на Римските контракти, които са предвестител на днешния Европейски съюз. А белгийският бизнесмен Етиен Давиньон твърди даже, че там е било “родено ” еврото.Всичко това дава мотив за голям брой съмнения и въпроси. Като да вземем за пример: кой провокира нефтената рецесия от 1973 година? Или пък: по какъв начин се стигна до обединяването на Германия? Когато става дума за клуба “Билдерберг ”, поддръжниците на тайните теории са в стихията си.Как стартира всичкоПървата среща на клуба се организира през 1954 година – в холандския “Хотел де Билдерберг ”, който става кръстник на самодейността. През първите 20 години клубът е управителен от холандския принц Бернхард, който обаче е заставен да се отдръпна поради ролята му в огромна корупционна спекулация.DW
Hidden Truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР