Този кабинет е възможност за всички политически сили и не

...
Този кабинет е възможност за всички политически сили и не
Коментари Харесай

Атанасова: Кабинетът „Габровски“ може да е единствената възможност за правителство

Този кабинет е опция за всички политически сили и не трябва да бъде отхвърлена с лека ръка. Това съобщи Десислава Атанасова, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в дебата по проектокабинета, препоръчан от техния кандидат-премиер Николай Габровски.

Ние сме наясно, че в актуалната обстановка българският политически хайлайф не е в положение да излъчи общоприетоо, съдружно или еднопартийно държавно управление, сподели тя.

Единствената опция за стабилизиране на българската държавност, представителна народна власт и политически живот, е излъчването на държавно управление с стратегия, ясни цели и оптимално необятна поддръжка от няколко политически сили, акцентира още Атанасова.

Нашето мнение е, че Габровски и кабинетът му имат нужните качества, с цел да предложат антикризисна стабилизационна стратегия, която да подсигурява на българските жители оптималната сигурност.

Атанасова счита, че проектокабинетът на Николай Габровски може да е и единствената действителна опция за лъчение на държавно управление в 48-ото Народно заседание. Имаме късмет да стартираме да решаваме политическата рецесия, както и рецесията на доверието в политическата система, счита още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС дефинира като впечатляваща биографията на Николай Габровски. Тя счита, че даже и тези от политическите сили, които са оповестили, че няма да го поддържат за министър председател, са показали неговия професионализъм. По думите ѝ никой не си е разрешил да очерни облика на Габровски. Атанасова дефинира кандидат-премиера и като един от безспорните престижи освен в медицината, само че и в обществото ни.

Габровски ще продължи да бъде почитан и по-късно гласоподаване, акцентира тя.

Атанасова означи, че персоналният състав на проектокабинета също се състои от експерти. Изборът на фигури с подобен профил е целеустремен и надвишава партийните и идеологическите пристрастености, сподели тя.

Атанасова заключи и целите, които ще следва вероятно държавно управление на Габровски. Сред тях уточни нов бюджет за 2023 година Тя напомни, че обединения в настоящия парламент са призовавали служебното държавно управление да внесе бюджет за следващата година. Ако този проектокабинет бъде отритнат, то ще значи, че всички апели за внасяне на бюджет към служебното държавно управление са били плод на двуличие и дребни сметки за започване на предизборна акция, смята Атанасова.

Освен подадена ръка, проектокабинетът е и обръщение – за нужда от умело ръководство, в което вземат участие уважавани хора. То дава обещание прагматизъм, сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите ѝ проектокабинетът ще се пробва да „ лекува “ и раните в обществото.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР