Този истински плейбой с благороден профил, чувствени устни и пронизващ

...
Този истински плейбой с благороден профил, чувствени устни и пронизващ
Коментари Харесай

Само за играчи: Уроци по прелъстяване от Марлон Брандо

Този същински плейбой с доблестен профил, чувствени устни и рязък взор е покорил Мерилин Монро, Жаклин Кенеди, безчет актриси от най-различни страни и куп екзалтирани почитателки. Междувременно се е снимал във филми, „ претопявайки “ вродения си сексапил в статуетка „ Оскар “ и други награди. Нека си напомним кинаджийските и креватните победи на великия артист.

Първо предписание – видимо равнодушие
Още до момента в който учел актьорско майсторство в театралната школа на Лий Страсбърг, Марлон Брандо усъвършенствал техниката си на обезчестяване до механична памет. Няколко жеста, открит взор, кадифен баритон и най-важното – безспорна непринуденост, допълнена от полов натиск. Този коктейл можел да подкоси краката на всяка жена – и резултатът му бил незабавен. „ За да прелъстя която и да било жена, са ми нужни не повече от две минути “, признал един път Брандо надали не с отчаяние. Брандо постоянно е предпочитал екзотични девойки с латински или азиатски черти, бронзова кожа, блестящи очи и вродена прелест. За това схванала Ана Кашфи, млада статистка, щерка на авто механик от Уелс, която пристигнала да покори Холивуд… и се показала като индийка. Кашфи наговорила на любовника си какво ли не за годините, прекарани на брега на река Ганг, за тайните на индуизма, впечатлила го с нагледни илюстрации на пози от „ Кама сутра “ – и Брандо се хванал на въдицата. Чак по време на сватбената гала един алкохолик в износено сако се показал като бащата на Ана и издал „ тайната “ на произхода ѝ. Актьорът обаче нямало накъде да отстъпва – Кашфи очаквала дете. Чувството за отговорност у Марлон победило, само че единствено за малко – след сватбата той почнал да изневерява на жена си, може би отмъщавайки ѝ за нейната ловкост. „ Колекцията “ на Брандо бързо се увеличавала, а Ана през това време колекционирала нездравословни зависимости – опиати, алкохол, меланхолия и опити за самоубийство. Година по-късно двамата решили да се разведат. По-късно в записките си Кашфи с плашеща еснафщина изброила минусите на Марлон: „ В любовта той беше доста себелюбив сътрудник, търсещ пристрастеност и непринуденост, само че в гамата на възприятията му безусловно липсваше деликатност. Аз знаех, че Брандо има полови връзки от какъв ли не вид. Той споделяше, че желае да опитва всичко. “ Ако имаме вяра на Ана, единствено поредност от съдбовни случайности я е предиздвикала да се омъжи за Марлон. Явно нараненото женско себелюбие не ѝ е разрешило да остави предишното си като прелестен спомен. След развода двамата дълго се борили за опеката над общия си наследник. Брандо дочувал клюки, че Ана живее в изоставена каравана без ток и отопление, с цел да спести пари за опиати. Когато след следващо предозиране Ана била откарана в болница, Марлон взел детето.

Второ предписание – упоритост и самообладание
"Често единствено храброст не стига, желае се и безсрамие. " Втората брачна половинка на Брандо, индонезийската актриса Мовита Кастенада, прочула се с любовната си връзка с Кларк Гейбъл, поначало отхвърляла Брандо. Веднъж той блъскал на вратата на дома ѝ, а тя му хвърлила в лицето годежен пръстен, заплашвайки го да извика полиция. Но вместо това се наложило да извика духовник – на 4 юни 1960 година двамата се оженили. Тогава Марлон бил на 36 години. Но Кастенада даже и на 43 години държала повече на личните си нерви, в сравнение с мъжа си. „ Да се демонстрирам обществено с Брандо означаваше да глезя на чудатостите на почитателите му “, признала тя пред публицисти. „ Някои изпадаха в трогване, други се видиотяваха, ставаха неми, глухи, пелтеци или пък още по-зле – опитваха се да подражават на грубия му фасон на говорене “.

Трето предписание - внушаемост
"Ако внушиш на дамата, че тя е друга от всички останали, които си имал в живота си, триумфът ти е обезпечен. " След година непрекъснати различия вторият брак бил заменен от трети. Този път ненаситният артист избрал за своя жена гражданката на Таити Тарита Терипай. На 19 години тя водела непретенциозен живот като миячка на съдове в хотел, до момента в който не била харесана на кастинга за кино лентата „ Бунтът на Баунти “. В основната роля бил Брандо и той самичък избирал коя да му партнира. Не оставил без внимание нито едно от 16-те девойки, усамотявайки се с всяка начинаеща актриса в хотелската си стая… Само Тарита отказала да отиде там с фамозния артист. Шокираният Брандо (техниката му от две минути внезапно не проработила) незабавно я избрал за основната роля – Тарита имала страхотна фигура. Марлон в продължение на половин година ухажвал хубавицата, която си била наумила, че той е „ неприятно момче “. „ Тя в никакъв случай нямаше да си легне с него, до момента в който в близост се навъртаха всичките тези хубавици, които го обслужваха когато и да е “, си спомня биографът на артиста Питър Менсфо. Марлон приел за малко разпоредбите на играта и през 1962 година за трети (и последен) път се насладил на сватбения марш на Менделсон. По време на сватбената вечеря Тарита се посочила пред гостите възхитително разголена, предизвиквайки сластни погледи у мъжете и зле скрита злоба у дамите. Обсебен от пристрастеността си, Брандо даже купил група дребни атоли край Таити и си построил къща там, която станала негово обичано жилище. Бракът им ненадейно се оказал дълготраен – разделили се чак след 20 години, в средата на 80-те. Но това, несъмнено, не значи, че връзката им е била идеална.

Четвърто предписание – сладкодумие или умеене да поддържаш диалог на всевъзможни тематики
Марлон Брандо имал доста общо с различен секссимвол от това време – Мерилин Монро. И двамата били заобиколени от любовници, само че надълбоко в себе си се чувствали неразбрани. Връзката им се трансформирала в леко другарство, безтегловно и ненатрапчиво като аромата на хризантема. Двамата се срещнали на празненство и незабавно изпитали взаимна благосклонност. Именно на Мерилин Брандо споделил най-искрените си думи: „ Ние имаме потребността да обичаме.Това е единственият смисъл на живота ни. А аз не мога да обичам. Не мога да намеря човек, който да ме накара да не помни за себе си. “ Мерилин се чувствала добре с Брандо, само че единствено до такава степен. Двамата се срещнали без обич и се разделили без страдание.

Пето предписание – ехото на любовните победи
„ През първата половина от живота си работиш за името си, през втората половина от живота ти името работи за теб. “ Второто отклоняване от „ екзотичните “ усети била Жаклин Кенеди. Тази волева и мощна жена след гибелта на президента дълги години водела двойнствен живот. Пред аудитория тя играела ролята на покрусена вдовица, само че в това време в живота ѝ имало доста мъже. Жаклин разрушавала непознати бракове, живеейки с роднините на починалия си брачен партньор. През лятото на 1964 година някогашната „ първа лейди “ имала връзка с Брандо. Този романс бил плевел и къс – двамата се срещнали няколко пъти, артистът я поканил на посетители. Жаклин в действителност се влюбила, само че Марлон не можел да понася някой да го управлява. Освен това не си падал по тайните връзки, а Джаки желала всичко да става строго секретно. „ Тя беше невероятна жена, която използваше ловко чара си “, признал по-късно Марлон.

Шесто предписание – възприятие за комизъм и пари
Брандо мразел активистките-феминистки и жените-вамп. Италианската актриса Ана Маняни, която била с 16 години по-възрастна от Брандо, се пробвала да го прелъсти в един от хотелите на Бевърли Хилс и претърпяла проваляне. „ Аз усетих по какъв начин тя упорито ме побутва към леглото. Тази сцена ми подсети за особеностите на някои самки при насекомите, които завършват акта с ликвидиране на мъжкия… Затова се отдръпнах “, декларирал по-късно артистът. Чак до последните дни от живота си Брандо бил заобиколен от предани любовници… На 3 юли 2004 година в големия си дом в Таити 80-годишният сексуален деец, обгрижен от остатъка от харема си (8 дами на възраст от 20 и нещо до близо 60 години) танцувал последното си танго. Докато не пристигнала последната му съдбовна партньорка – гибелта. Но този финален романс сигурно е помрачен от цяла поредност живи прелестни дами, които са били до този артист през живота му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР