CBI ще закрие част от задгранични офиси в стремеж за намаляване на разходите

...
Този ход ще остави преден пост в Брюксел като единственото
Коментари Харесай

Този ход ще остави преден пост в Брюксел като единственото международно присъствие на организацията.

Един източник каза закриването на трите офисите ще засегнат „по-малко от 10“ работни места, но въпреки това се очаква да се разглежда като символ на съкращаването на това, което в продължение на десетилетия беше доминиращата бизнес представителна организация във Великобритания.

Говорител на CBI каза в петък: „Ние трябваше да вземем трудното решение да намалим броя на офисите си в чужбина, тъй като CBI се пренасочва към по-малка, по-икономична операция.

„CBI обаче ще продължи да предоставя ценна международна услуга на членовете, включително поддържане на международно присъствие.

„Ще продължим ролята си на представител на бизнеса в Обединеното кралство в BusinessEurope, B7 и B20, както и BIAC (Бизнес в ОИСР).“

CBI осигурява надежда, тъй като членовете одобряват пакета за реформи в скандала с поведението

Новините за плановете на CBI идват повече от два месеца след мнозинството от членовете с право на глас в резултат на сексуално престъпление скандал, който заплати кариерата на Тони Данкър, неин бивш генерален директор.

Групата, която търси нов президент на мястото на Браян Макбрайд, съкращава работни места в операциите си на фона на нарастващ финансов натиск.< /p>

Той вече е започнал програма за принудително съкращаване, казаха източници пред Sky News миналия месец, като приблизително една трета от работната сила се смята за уязвима.

CBI беше ударен от вълна от оставки от членство - включително Aviva, John Lewis Partnership и NatWest Group - по-рано тази година, когато стана ясно, че е изправена пред множество обвинения от жени, които преди са били наети там.

Джеръми Хънт, канцлерът, каза, че има " няма смисъл" да си взаимодействат с него, след като беше напуснат на тълпи от водещи корпоративни членове.

Исковете включват обвинения в изнасилване, несвързани с г-н Данкър.

През последните седмици CBI направи усилия за започване на възстановяване на отношенията с правителството и лейбъристите, след като и двамата казаха, че ще преустановят контактите на висше ниво с групата.

Сънди Таймс съобщи този месец, че централното събитие на CBI, неговата годишна конференция, няма да бъде проведе тази година.

Прочетете повече:

CBI е твърдял в миналото, че представлява 190 000 фирми - въпреки че повечето от тях не са директни членове.

Учредена е с кралска харта през 1965 г.

Много от големите компании, които преустановиха членството си в очакване на приключването на полицейско разследване, ще бъдат изправени пред решение през следващите месеци дали да възобновят ангажимента си.

Ако бордът на CBI загуби гласуването през юни, щеше да подаде молба за несъстоятелност.

, новият генерален директор, намекна, след като пое управлението на групата ще промени името си, въпреки че не е ясно дали то остава в картите.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР