Този ход беше обявен, след като миналата година беше публикувана

...
Този ход беше обявен, след като миналата година беше публикувана
Коментари Харесай

Франция ще разреши асистираното самоубийство

Този ход беше разгласен, откакто предходната година беше оповестена информацията, че множеството френски жители поддържат легализирането на опциите за преустановяване на живота.

В изявление, оповестено от френските вестници " Либерасион " и " Кроа " (католическо издание), Макрон съобщи, че новият законопроект ще бъде стеснен до възрастни, страдащи от нелечимо заболяване, за които се чака да умрат в " кратковременен или средносрочен проект " и които изпитват " непоносими " физически или психически премеждия.

Макрон съобщи, че законът ще предложи " вероятен път, в избрана обстановка, с точни критерии, където здравното решение играе своята роля ". Той даде образец с хора с неизлечимо онкологично заболяване, някои от които към този момент са отишли в чужбина, с цел да сложат завършек на живота си.

Само навършилите 18 години, които са способни да вземат независими решения, ще могат да се възползват от новото право, което значи, че хората с тежки психиатрични положения и невродегенеративни болести като заболяването на Алцхаймер няма да имат право на това, посочи Макрон. Желаещите ще би трябвало да потвърдят още веднъж избора си след 48 часа след първичната поръчка за асистирано самоубийство, след което ще би трябвало да получат отговор от медицински екип в границите на най-много две седмици, добави френският президент. След това доктор ще издаде рецепта за смъртоносното лекарство, годна за три месеца.

Държавният глава съобщи, че възнамерява да стартира законодателния развой през май.

Асоциациите на болногледачите и Църквата във Франция остро разкритикуваха проектозакона за " асистираната гибел ", показан от Макрон. Болногледачите дефинираха законопроекта като " опровержителен на полезностите на опазването на здравето ", а Църквата - като " машинация ", отбелязва Франс прес. " Такъв закон ще насочи цялата ни здравна система към гибелта като решение ", декларира Ерик дьо Мулен-Бофор, ръководител на конференцията на френските епископи, в католическия ежедневник " Кроа ".

" Болногледачите от асоциацията " Край на живота " научиха за изявлението на президента с смут, яд и горест ", се споделя в изказване на няколко асоциации на болногледачи.

" Държавният глава афишира ненадейно основаването на една система, която е надалеч от потребностите на пациентите и от ежедневната действителност на лицата, полагащи грижи за тях и това ще докара до съществени последствия за връзките в опазването на здравето ", прибавят те.

Според болногледачите " достойното умиране е законно искане, само че точно това е задачата на палиативните грижи, които страдат от пословична липса на финансиране " във Франция.

Процесът по одобрение на законопроекта в Народното събрание на Франция се обрисува да бъде дълъг и е малко евентуално нормативният акт да бъде признат преди 2025 година, отбелязва Агенция Франс Прес. Предвиждайки рецензиите, Макрон към този момент разгласи и поддръжка за палиативните грижи, като за този бранш ще бъдат отпуснати спомагателни милиарди евро за 10 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР