Този февруари българската публика ще има възможност да се наслади

...
Този февруари българската публика ще има възможност да се наслади
Коментари Харесай

Доброто кино отеква с „Баншите от Инишерин“ от 3 февруари само в кината

Този февруари българската аудитория ще има опция да се наслаждения на един от най-хубавите, истински и награждавани филми на сезона – Баншите от Инишерин. Виртуозният драматург и номиниран за „ Оскар “ режисьор и сценарист Мартин Макдона (Три билборда отвън града) още веднъж се събира с актьорския екип на впечатляващия си дебют В Брюж – неотразимите Колин Фарел и Брендън Глийсън и ни води в родната си Ирландия, с цел да ни опише една брилянтна, трагикомична история за другарство, разкол, самотност и човешки дух.

Действието на Баншите от Инишерин се развива на уединен остров край западното крайбрежие на Ирландия и споделя за двама дългогодишни другари Падрик (Фарел) и Колм (Глийсън), чиито връзки се оказват в задънена улица, откакто Колм ненадейно взема решение да приключи другарството им. Поразеният Падрик прави неспирни опити да оправи връзката, само че това единствено затвърждава решителността на Колм и когато той насочва обезверен ултиматум, събитията бързо ескалират с шокиращи последствия.

Изключително занимателен, само че по едно и също време с това и прочувствено печален, Баншите от Инишерин е същинско кинобижу, което беше посрещнато с 15 минутни аплодисменти на най-стария фестивал в света - Венеция, където завоюва влиятелните призове за най-хубав сюжет на Макдона и най-хубава мъжка роля на Колин Фарел. Филмът също по този начин е номиниран и за осем награди „ Златен глобус “ (включително за най-хубав филм – мюзикъл или комедия, постановка и сценарий) и се чака да е един от главните любимци на тазгодишните „ Оскари “.

Освен от рецензията, която го дефинира като „ просто идеален “ и „ кинематографично вълнуващ “, „ майсторски и бездънен “ и „ потресаващо комичен и зашеметяващо изпълнен “, Баншите от Инишерин е посрещнат задушевно и от публиката – при дебюта си в киносалоните в Съединените щати, той означи най-високото съответствие на доходи по отношение на численост екрани за есента.

Режисьор и сценарист на Баншите от Инишерин е Мартин Макдона (В Брюж, Седемте психопата, Три билборда отвън града), а в функциите са Колин Фарел, Брендан Глийсън, Кери Кондън, Бари Киогън, Пат Шорт, Гари Лайдон и други

Срещаме се с Баншите от Инишерин от 3 февруари единствено в кината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР