Този човек е примат, той има проблеми и е изпуснат

...
Този човек е примат, той има проблеми и е изпуснат
Коментари Харесай

Психиатър: Убиецът от Сотиря е примат, който живее на нагонен инстинкт

" Този човек е примат, той има проблеми и е изтърван през цялото време. " Така психиатърът Цветеслава Гълъбова разяснява в утринния блок на Нова телевизия убийството на 7-годишното момиченце от Сотиря, Сливенско, за което е обвинен 21-годишният Мартин Трифонов.
Преди два дни дете бе изнасилено и пребито до гибел в сливенското село Сотиря. Вчера, след часове търсене и гонене, в покрайнините на селото бе хванат 21-годишният Мартин, незает, слабограмотен и към този момент осъждан за блудничество и обири.
Цветеслава Гълъбова прикани първо да се прави разлика сред психологично заболели хора и хора с психологични проблеми. С ангажимента, че приказва преди експертизата, Гълъбова отхвърли мъжът да има психиатрично заболяване.
Тя го дефинира като примат и умопобъркан, без развита прочувствена конструкция. Психопатите не желаят да се преценяват с неписаните правила и прочувствено не са интелигентни, те не са способни на емпатия, разясни психиатърът.
По думите й става въпрос за примат, който живее на нагонен инстинкт. Той няма никакви вътрешни спирачки и не е теоретичен да се управлява, тъй като не е просветен. На 21 години има постоянен стаж като престъпно проявен и схваща какво е направил. Тези хора не са способни на състрадание и прочувствено са доста студени, акцентира Гълъбова.
Според нея такива хора могат да се трансформират, само че би трябвало да го желаят, тъй като такива промени не настъпват с лекарства. Гълъбова не знае до каква степен в пандизите се работи с психопатите, само че излизайки от пандиза, такива хора няма какво да вършат и още веднъж попадат " в нищото ".
Гълъбова счита, че би трябвало да има доста непоколебим надзор и персонално тя си дава сметка, че няма срещу да живее в полицейска страна, в която се управляват хората, направили тежки закононарушения.
Тя се застъпи за законодателна смяна, при която да отпадне понижаване на присъдата при признание на виновност, защото и в този случай - убийството в Сотиря, и в други случаи, тежко обременени нарушители излизат от пандиза в обществото без смяна единствено след няколко години затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР