Този четвъртък стана ясен победителят в категория Мода на предаването

...
Този четвъртък стана ясен победителят в категория Мода на предаването
Коментари Харесай

Вижте кои са любимците на България

Този четвъртък стана явен спечелилият в категория Мода на предаването „ Любимците на България “ по Българска национална телевизия. Най-обичан дизайнер стана София Борисова. Наричана още „ Кралицата на дантелите “, тя е троент притежател на „ Златна игла “. Правила е впечатляващи ревюта в постройката на виенското кметство, в централата на ЮНЕСКО в Париж и на Седмицата на модата в Рим. В класацията бяха номинирани още Ина Асса, Невена Николова, Антония Йорданова, Евгения Живкова, Боряна Вътова и Кристина Милева.

Водещият Миро разгласи и номинираните в категория Наука. Зрителите ще избират сред 7 изявени български учени, популяризирали страната ни с работата си. В класацията попаднаха Археологът проф. Николай Овчаров, който разкрие загадката към археологическите разкопки на обекта Перперикон, храма на Орфей при с. Татул, манастира „ Св. Йоан Предтеча “ в Кържали, Велики Преслав; проф. д.н. Христо Пимпирев - полярен откривател с към този момент 30 експедиции на Южния полюс и доайенът на българската антарктическа програма; проф. доктор Леандър Литов който работят по откриването на медикаменти против COVID-19 и открива обикновената парченце „ бузонът на х “, наричана още „ божествената парченце “; Д-р Мария Ивановска чийто научни проучвания са върху стресът и отражението му върху имунната ни система; доктор Ваньо Везиров, основател на биотехнологична компания за 3D принтиране на персонализирани медицински импланти за хора и животни, както и за направа на 3D анатомични и хирургични модели; доктор Йордан Георгиев, който прави задълбочени проучвания върху полизахариди от цветя и гениалният физик и математик, проф. Николай Витанов.

Припомняме, че златният орден в категория Спорт, феновете връчиха на Ансамбъла по художествена гимнастика, най-вече гласове в категория Кино и спектакъл получи Мариус Куркински, категория Популярни двойки - Дует Ритон, в категория Литература – писателката Здравка Евтимова, а в категория Медицина - доктор Георги Стаменов.

Видеата на номинираните в категория Наука на „ Любимците на България “ може да гледате на bnt.bg/lubimcite. Гласуването за тях продължава до неделя, 7 ноември.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР