Този бюджет е продължение на досегашните бюджети в последните години.

...
Този бюджет е продължение на досегашните бюджети в последните години.
Коментари Харесай

Милен Велчев: Не виждам причина за напрежение в държавния бюджет

" Този бюджет е продължение на досегашните бюджети в последните години. Смятам, че е отражение на политиката, която от години води ГЕРБ, тъй че нищо учудващо не виждам в този бюджет като цяло и не виждам причина за напрежение ". Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия някогашният финансов министър Милен Велчев.

" Не съм последовател на доктрина, че страната в никакъв случай не би трябвало да харчи повече от приходите си, само че това би трябвало да става, когато икономическият цикъл е в ниската си точка и когато бюджетната политика би трябвало да компенсира икономическия спад и да понижи неговия резултат ", сподели още Велчев.

Той добави, че на процедура законът за държавния бюджет обгръща всички сфери на държавното ръководство и пришиването на избрани етикети рискува да неглижира други негови значими функционалности.

" Бюджетът надалеч не зависи единствено от финансовия министър. Той би трябвало да бъде признат от всичките му сътрудници в държавното управление, по-късно и предпазен в Народното събрание. Дори при съществуването на мощна политическа фигура какъвто е министър Горанов, бюджетът все пак претърпя някакви корекции в Народното събрание. Така че желанията на финансовия министър може да са едни, а политическата действителност от време на време прави своите корекции, като стремежът е те да са минимални и да не водят до несъответствия ", добави Велчев.

Той сподели още, че практиката на бюджетирането в по-голяма степен би трябвало да бъде в синхрон с условията на Закона за обществените финанси. Да се прави изключителна политика във връзка с част от пенсиите съгласно него е непродуктивно. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР