Този автомобил запознава света с Land Rover през 1948 г.

...
Този автомобил запознава света с Land Rover през 1948 г.
Коментари Харесай

Реставрират първия Land Rover

Този автомобил среща света с Land Rover през 1948 година на ревюто в Амстердам. Тогава  британската компания Rover демонстрира първия си офроудър. За международната премиера са направени три екземпляра. Един от тях виждате на фотосите.

 27-2-6kol

Това е достоверният предсериен модел с идентификационен номер L07. След като излиза от светлината на прожекторите, той претърпява промяна от ляв на десен волан и е употребен ежедневно като фирмена кола в Rover. По-късно е продаден на клиент. 20 години след сглобяването си машината е изпратена от притежателя си да работи на равнищата в уелска плантация като стационарен източник на задвижваща мощ, а не като трактор. След което следите се губят.

 27-3

Десетилетия по-късно грохналият „ деец “ е открит в селскостопански двор близо до Солихъл – мястото, където Land Rover към този момент 70 години създава паметни всъдеходи. Фирмените специалисти по типичен модели изследват находката в продължение на месеци и изрично потвърждават, че това е достоверният първообраз LM07 от международната премиера в Амстердам през 1948 година Сега следва дълъг развой на реституция, при който ще бъдат непокътнати истинският светлозелен цвят на каросерията и патината по нея.

 27-4

Преди старта на серийната продукция на първия Land Rover са съединени 48 автомобила с неповторими характерности като по-дебели алуминиеви панели, поцинковано шаси и заменяем товарен леген. Те заслужават да бъдат непокътнати за идващите генерации, тъй като слагат началото на един паметен модел като Defender, който се потвърждава като пример на офроудър за най-тежки условия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР