Toyota заяви две нови функции за безопасност, които ще бъдат много полезни

...
Toyota заяви две нови функции за
безопасност, които ще бъдат много
полезни
Коментари Харесай

Колите на Toyota сами ще гасят мотора си и ще поставят лоста на автоматика на “Р”

Toyota съобщи две нови функционалности за безопасност, които ще бъдат много полезни на разсеяните водачи. С тях ще се оборудват всички нови модели на компанията. Става дума за това, че колата сама ще си гаси мотора и ще поставя лоста на автоматика в положение “паркинг ”.

Първата функционалност за сигурност се нарича Auto Shut Off и ще изключва автоматично двигателя след избран интервал от време. Системата ще икономисва гориво и в случай на паркиране в гараж ще предотврати заплахата от струпване на изгорели газове и вероятно отравяне.

Освен опцията за автоматично загасяване на мотора, системата ще може да изпрати известие на притежателя на колата през особено приложение за смартфон, като посредством него ще може също да се задава оптимално време за работа на мотора на луфт.

Втората функционалност се назовава Automatic Park и ще се използва при коли, снабдени с електронна паркинг спирачка. Автоматичното превключване на лоста на предавките ще става, когато водачът излезе от колата без да го реалокира в режим “Р ”. Предвиден е още звуков и визуален сигнал за предупреждаване, ако лостът не е в състояние за паркиране.

Внедряването на новите системи е част от стратегията за “постоянно усъвършенстване ” на компанията. Естествено, притежателите не трябва да разчитат напълно и единствено на различните подобни системи, само че несъмнено тези две нови функционалности ще са потребни на бъдещите собственици на моделите на Toyota.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР