"Тойота" закрива днес завода си в Мелбърн, след като произвеждаше

...
"Тойота" закрива днес завода си в Мелбърн, след като произвеждаше
Коментари Харесай

Автомобилният производител "Тойота" закрива завода си в Австралия

"Тойота " закрива през днешния ден завода си в Мелбърн, откакто произвеждаше коли в Австралия в продължение на над 50 години, заяви ДПА. Това ще докара до загубата на 2600 работни места.

Министърът на индустрията на щата Виктория Уейд Нуунан съобщи, че през днешния ден е "ужасно печален ден " и "край на една епоха в производството " в щата.

Същите думи употребява и синдикалният водач Дейв Смит, който съобщи пред кореспонденти пред завода на "Тойота ", че това е "много драматичен ден за Виктория, тъй като той бележи краят на автомобилната промишленост ".

"Тойота ", почнала да създава коли в Австралия през 1963 година, е вторият автомобилопроизводител, който закрива активността си в страната през последните две години. "Форд " постави предходната година завършек на производството си там, откакто развива активност в Австралия в продължение на 91 години.

Смит изрази безпокойство, че работещите за "Тойота " 2600 чиновници може да не съумеят да си намерят нова работа. По думите му едвам 35 % от съкратените чиновници на "Форд " са намерили непрекъсната работа на цялостно работно време.

Нуунан сподели, че държавното управление е планувало над 100 милиона $, с цел да окаже помощ на изгубилите работата си чиновници.

Австралийският авто производител "Холдън " също възнамерява да закрие завода си в Австралия на 20 октомври, което ще постави завършек на цялата автомобилна промишленост в страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР