Toyotа сякаш вече е започнала да се адаптира към новите

...
Toyotа сякаш вече е започнала да се адаптира към новите
Коментари Харесай

Toyota и Panasonic създават компания за "свързани" домове

Toyotа като че ли към този момент е почнала да се приспособява към новите трендове.

© Toru Hanai Японският авто производител Toyota възнамерява да сътвори взаимно дружество с Panasonic за създаването на " свързващи " услуги, които да бъдат употребявани в жилищата, както и за градско развиване.

Отново дружно

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Решението ще задълбочи още повече връзката сред двете японски компании, които оповестиха през януари желанията си за основаването на взаимно дружество за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили, оповестява Reuters. Те сплотиха старания по развойната активност, с цел да съумеят да се оправят с конкуренцията на бързо развиващия се пазар на електрически транспортни средства.

От Toyota и Panasonic обявиха, че ще основат новата компания при започване на идната година. Тя ще се концентрира върху технология, която може да бъде употребена за персонализирани услуги в домовете. Планът е двете компании да държат по 50% във компанията, като ще усилят съдействието си в свързването на домовете в страната.

" Ще обединим силите си, с цел да предложим една нова стойност в всекидневието на хората ", съобщи президентът на Panasonic Казухиро Цуга.
Решението идва в миг, в който електрическите автомобили и услугите за споделено пътешестване отварят нова конкурентна среда в автомобилната промишленост. Това кара производителите на обичайни модели коли и техните снабдители да търсят опция, с цел да съумеят да продължат да генерират доходи.

Новите хоризонти пред Toyota

Toyotа като че ли към този момент е почнала да се приспособява към новите трендове. Тя се концентрира върху това да създава свързани коли, които могат да споделят информация за тяхното потребление. Това включва изпращане на поръчки за споделено пътешестване, застраховка или поддръжка.

Автопроизводителят съобщи, че ще се възползва от партньорската си мрежа и интервенциите си, включващи създаването и продажбите на коли, домове и роботи, с цел да разшири транспортните си и домашни енергийни услуги.

" Ако успеем да използваме тази мрежа освен за производството и продажбата на транспортни средства, само че и за основаването на нови услуги, опциите ни в бъдеще ще се усилят доста ", разяснява президентът на Toyota Акио Тойода.
" Освен производството на коли считам, че жилищният ни бизнес, както и бизнесът със свързващи услуги ще ни бъдат преимущество ", прибавя той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР