Toyota спира дейността си във всичките си 14 завода за

...
Toyota спира дейността си във всичките си 14 завода за
Коментари Харесай

Най-големият автомобилен производител в света спря работа

Toyota стопира активността си във всичките си 14 завода за сглобяване в Япония поради щета в компютърната система. Това заяви във вторник най-големият авто производител в света.

Това означава, че автомобилният производител не е съумял да поръча съставни елементи, оповестиха локални медии, цитирайки представител на компанията.

Решението породи опасения, че прекъсването може да се дължи на хакерска атака, макар че представител на компанията акцентира, че това е малко евентуално и че сега тече следствие. 

Припомняме, че в края на февруари предходната година индустриалните линии на автомобилния производител стопираха, откакто един от неговите снабдители на части беше обиден от хакерска атака. Кибератаката, ориентирана към Kojima Industries тогава засегна всичките 28 вътрешни индустриални линии на Toyota в 14 заводи, като повлия на производството на към 13 000 автомобила.
 Toyota RAV4 е най-продаваният лек автомобил в света през 2022 година
Това е най-продаваният автомобил в света за 2022-а

Всяка 13-та кола е с тази марка

Въпреки че Toyota условно изключи хакерска атака при прекъсването във вторник, поредност от телефонни позвънявания, за които японското държавно управление твърди, че са с генезис от Китай по отношение на решението на Токио да изпусне пречистени отпадъчни води от атомната централа Фукушима в Тихия океан, провокира безпокойствие измежду компаниите в Япония, посочва .

Миналата година Япония означи рекорден брой от 12 369 случая на киберпрестъпления, разкрити от полицията, което е със 160 повече от миналата година, съгласно Националната полицейска организация. Само офанзивите на рансъмуер са скочили с 58% през 2022 година спрямо миналата година.

Въпреки че размерът на бизнес интервенциите явно не е фактор за офанзивите с ransomware - половината от жертвите са дребни и междинни компании, демонстрират данните - доставчиците на огромни компании като Toyota евентуално ще бъдат апетитни цели за хакери, търсещи изплащания.
 Toyota резервира пазарния си дял в Европа. Lexus с растеж 43%
Toyota резервира пазарния си дял в Европа. Lexus с растеж 43%

Най-продаваният модел на Toyota за интервала януари - юни е Yaris Cross

Toyota, разгласи по-рано този месец, че тримесечната облага на компанията е надхвърлила прогнозите на фона на подобряването на доставките на основни полупроводници и евтината йена. Оперативната облага за интервала април-юни доближи рекордните 1,1 трилиона йени (7,7 милиарда долара), защото търсенето набъбна на фона на мощно възобновяване, откакто пандемията от COVID-19 забави производството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР