Тойота ще разчита на същите 6 пилоти, които караха за

...
Тойота ще разчита на същите 6 пилоти, които караха за
Коментари Харесай

Тойота запазва пилотите си за Льо Ман

Тойота ще разчита на същите 6 водачи, които караха за компанията и предходната година в Световния шампионат за устойчивост (WEC) и “24 часа на Льо Ман ” за новата акция и издание №100 на митичното съревнование във Франция.

Титлата си в WEC и в група Hypercar ще пазят Себастиен Бурми, Брендън Хартли и Рио Хиракава, като тримата завоюваха и в Льо Маг, а в другия първообраз на Тойота също няма да има промени: Майк Конуей, Хосе Мария Лопес и Камуи Кобаяши, който остава и отбор началник на тима.

През новия сезон конкуренцията се чака да е доста по-сериозна, като GR010 Hybrid ще получи известни усъвършенствания, в LMDh ще започват заводските стратегии на Порше и Кадилак, както и ще станем очевидци на завръщането на Ферари в Льо Маг с 499Р в клас Hypercar.
 Официално: Ферари показа прототипа си за Льо Ман Официално: Ферари показа прототипа си за Льо Ман
Най-успешни измежду водачите на Тойота са Бурми и Хартли с по три международни трофеи в WEC, а Бурми ще стартира 11-я си сезон в отбора.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР