Toyota се стреми да удвои оперативния си марж в Северна

...
Toyota се стреми да удвои оперативния си марж в Северна
Коментари Харесай

Toyota се опитва да увеличи печалбата си в Северна Америка

Toyota се стреми да удвои оперативния си марж в Северна Америка от 4% през предходната година до 8% до 2022 година, което съгласно Ленц е " напълно в границите на достижимото "

Още по тематиката
Гордостта в машиностроенето

Секторът за автомобилни съставни елементи е може би най-динамичният в цялата българска стопанска система
3 ное 2018
Daimler и Geely вършат взаимна компания за споделено пътешестване в Китай

Услугите на немската компания и притежателя на Volovo ще се оферират в няколко огромни града
27 окт 2018
Softbank и Toyota ще създават дружно услуги за самостоятелни коли

Това е първата по рода си сделка сред двете компании
6 окт 2018 Автомобилният производител Toyota ще ограничи броя на моделите леки коли, които предлага в Северна Америка, за да понижи разноските си и да увеличи рентабилността от бизнеса си на континента, оповестява Financial Times.

Най-големият авто производител в Япония увеличи прогнозите си за годишна облага и доходи, с помощта на намаляването на разноските в международен мащаб и обезценяването на йената. Освен това поставя доста старания за подобряването на бизнеса си в Съединени американски щати - най-големия пазар за компанията отвън Азия. Маржът на облагата в Северна Америка падна до 2.5% за интервала април-септември спрямо 2.7% за година по-рано.

По-малко разноски

На процедура в Северна Америка маржът на облагата е най-нисък. В Европа той е 3.9%, в Япония - 9.6%, а в Азия - 10.5%. Джим Лентс, основният изпълнителен шеф на компанията за Северна Америка, разяснява, че компанията " се сблъсква с компликации във всички сегменти, в които е конкурентоспособна ", само че няма да последва образеца на американската Ford, която понижи производството си на леки коли и се концентрира върху това на камиони и SUV модели. " Разполагаме с доста леки коли ", споделя той.

Toyota е решена и да понижи разноските си в Северна Америка, откакто пусне новите и изменени 31 модела през идващите три години. Именно сходни дейности помогнаха на компанията да доближи рекордни резултати през първото тримесечие и да усили облагата си.

Компанията регистрира растеж на чистата облага с 28% за тримесечието - до 5.2 милиарда $, което е над прогнозите на анализаторите от S&P Global Market Intelligence. Автомобилният производител чака чиста облага от 2.3 трлн. йени (20 милиарда долара) за фискалната година до март 2019 година Година по-рано финансовият резултат беше 2.12 трлн. йени най-много поради обезценяването на йената.

Японският производител се стреми да компенсира влошаващите се резултати в Съединени американски щати. Компанията се е насочила към производството на по-големи транспортни средства поради по-ниските цени на горивото и утвърждава позицията си на пазара в Китай, където е най-големият пазар.

Амбициите на Toyota

Докато продажбите на транспортни средства в Китай също се забавят, Дидие Льорой, зам. основен изпълнителен шеф на Toyota, съобщи, че " за компанията има доста накъде да се развива ". " Ще изпитаме известна неустановеност през идващите месеци или години, само че пазарът ще продължи да пораства ", счита той.

Toyota се стреми да удвои оперативния си марж в Северна Америка от 4% през предходната година до 8% до 2022 година, което съгласно Лентс е " напълно в границите на достижимото ". Анализаторите обаче са скептични по отношение на това до каква степен може да се стигне посредством намаляването на разноските на компанията, защото Toyota е изправена пред проблеми с веригата за доставки, а оттова се сблъсква и с по-високи разноски.

Не са без значение и дейностите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който обмисля налагането на цени за автомобилния импорт от Европа, Китай и вероятно Япония. Бившият анализатор Такаши Наканиши разяснява, че " Toyota несъмнено ще се опита да реализира задачата си от 8%, само че всичко зависи от пазарните условия ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР