Тойота разкриха детайли по програмата, която изготвиха за двукратния Ф1

...
Тойота разкриха детайли по програмата, която изготвиха за двукратния Ф1
Коментари Харесай

Алонсо се подготвя за първото си офроуд състезание през септември

Тойота разкриха елементи по програмата, която изготвиха за двукратния Ф1 първенец Фернандо Алонсо за идващите пет месеца. Испанецът ще загравя за вероятно присъединяване на рали Дакар 2020 с японския конструктор.

Първата задача на Алонсо е четиридневен тест в Южна Африка до края на тази седмица с автомобила на Тойота за рали Дакар. Отново в Южна Африка Алонсо ще започва в първото си офроуд надпревари на 13-14 септември – в петия кръг от крос-кънтри шампионата на страната. Въпреки че присъединяване му на Дакар 2020 се още не е доказано, Алонсо ще организира проби и в Европа и Близкия Изток.
#BreakingNews Fernando Alonso @alo_oficial keeps an eye on #Dakar with #TOYOTAGAZOORacing https://t.co/PAgzOOzzgd pic.twitter.com/8W1ILKTpTj
— Toyota Europe (@toyota_europe) August 20, 2019
С Тойота Алонсо завоюва два пъти " 24-те часа на Льо Ман " и купата в Световните серии по устойчивост. В началото на 2019-а пък някогашният водач на Макларън тества шампионската кола на Тойота от Дакар 2019 - Toyota Hilux.

Изданието на рали Дакар през 2020-а ще означи нов стадий в историята на надпреварата, защото то за първи път ще се организира в Саудитска Арабия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР