Toyota работи върху роботизиран автомобилен дрон, който може автоматично да

...
Toyota работи върху роботизиран автомобилен дрон, който може автоматично да
Коментари Харесай

Превозно средство без водач ще зарежда коли с всякакъв вид гориво в движение

Toyota работи върху роботизиран авто дрон, който може автоматизирано да зарежда транспортни средства по време на шофиране. В момента планът съществува като под формата на патент.

Съдейки по показаните скици, правилото на самостоятелната безпилотна машина ще бъде сходен на технологията, употребена за зареждане на самолети във въздуха. В авиацията водачите зареждат по време на полета със специфичен маркуч, през който горивото, употребявайки специфични помпи, тече от танкера към различен аероплан по време на полета.

Роботът ще може да открива транспортни средства, които се нуждаят от зареждане с гориво, употребявайки GPS следене. Все още не е известно какви механически решения ще разрешат зареждането с типичен горива или електричество. Освен това не е ясно сигурно дали самостоятелният робот ще може да зарежда транспортни средства, до момента в който са в придвижване, или горивото ще се трансферира когато колата е спряла.

Друг въпрос, на който инженерите на Toyota ще би трябвало да отговорят, е дали лидерът ще би трябвало да взе участие в зареждането с гориво, да вземем за пример, да отвори резервоара за бензин или врата за зареждане на електрическа кола. Вероятно японските експерти ще би трябвало да разработят адаптери за електрически коли или да стандартизират всички бъдещи модели.

В момента Toyota е патентовала плана за безпилотен танкер. Въпреки това, поради обстоятелството, че потреблението на самостоятелни транспортни средства по публични пътища към момента поражда доста въпроси и разногласия, не би трябвало да се чака сходна джаджа да се появи скоро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР