Toyota представи нов компактен кросоувър , създаден на базата на

...
Toyota представи нов компактен кросоувър , създаден на базата на
Коментари Харесай

Toyota представи нов компактен кросоувър - Corolla Cross

Toyota показа нов стилен кросоувър, основан въз основата на модела Corolla. Световната премиера на модела, добавил в името си префикса Cross, се състоя в Тайланд, където след 2-3 месеца стартират продажбите. В бъдеще Corolla Cross ще започва на други международни пазари.

Toyota Corolla Cross е построена на модулната платформа TNGA-C, която се употребява за общоприетите модели Corolla и C-HR. Общата дължина на колата е била 4460 мм, широчина - 1825 мм, а височината - 1620 мм, което е надлежно със 100 мм, 30 мм и 55 мм повече от размерите на C-HR. Размерът на междуосието няма да се промени - 2640 милиметра. Пътният луфт е 161 мм. Отпред кросоувърът получи окачване на MacPherson и торсионна греда откъм гърба.

Във външния тип на новия модел има по-голяма аналогия с " по-стария " модел RAV4, в сравнение с с донора Corolla. По-специално кросоувърът има присъща решетка, черни брони и тесни фарове с LED дневни светлини.
 Снимка 487369
Източник:

Салонът е изработен в стила на Corolla. Автомобилът получи обособен мултимедиен таблет, дигигално табло и канална климатичната система.

В двигателната гама влиза 1,8-литроватмосферен мотор, разрастващ 140 конски сили и 175 Nm въртящ миг, който ще работи дружно с вариаторен предавателен механизъм. Освен това кросоувърът ще се предлага с хибриден силов елемент, състояща се от бензинов мотор със над 100 конски сили, електромотор със 72 конски сили.
 Тoyota пуска на европейски пазар Corolla комби кросоувър
Тoyota пуска на европейски пазар Corolla комби кросоувър

С повишен пътен луфт и спомагателна отбрана на каросерията

След старта си в Япония през 1966 година, моделната серия Corolla е осъществила общо 48 милиона бройки допълнително от 150 страни и райони по света. Това е най-популярната кола на Toyota, само че и най-продаваният модел в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР